Foto: Pixabay
Tā kā augusts ir tieši pusē, jāsteidz baudīt šī mēneša dārza skaistākās ziedu karalienes un princeses. Tāpat, gribot negribot, jāsāk gatavoties un domāt par rudens periodu, tāpēc apkopojām dažādus stāstus par augusta noslēguma aktualitātēm dārzā.

Runājot par puķēm, šobrīd ir īstais laiks, kad baudīt flokšu skaistumu. Dažas sevišķi agras šķirnes sāk ziedēt pat jūnijā, bet pašas vēlākās vēl skaisti zied pat oktobra sākumā. Tie priecē ne tikai ar burvīgo skatu, bet arī smaržu, un, lai tos audzētu, nav jābūt profesionālam dārzniekam.

Šobrīd arī ir aktuālais hortenziju, frēziju un gladiolu līdzinieču montbrēciju, atvasaras skaistuļu rudbekiju u.c. ziedu laiks. Tāpat augusts ir dāliju ziedēšanas laiks, taču septembra otrajā pusē būs jāatceras par to sagatavošanu ziemas periodam. Par to plašāk lasi šeit.

Joprojām turpina ziedēt arī rozes, taču vasaras beigās tām nepieciešama īpaša kopšana – apgriešana un mēslošanai, lai tās varētu veiksmīgi ieziemot. Augustā sākas jau nosacīta gatavošanās ziemas periodam, kad rozes pārtrauc mēslot ar slāpekli saturošu mēslojumu, tāpēc tās mēslo ar kāliju un magnēziju vai arī magniju saturošu rudens mēslojumu. Plašāk par rožu kopšanu augustā, lasi šajā rakstā.

Daudzi savos dārzos iecienījuši dzīvžogu audzēšanu – ja arī tev ir vēlme ķerties klāt tā stādīšanai un izveidei, augusta beigu daļa ir īstais laiks, lai to darītu.

Šajā stāstu izlasē iepazīsties ar tipiskajām augusta puķēm, kuras krāšņo dārzus gan tieši šomēnes, gan arī turpina vasarā iesākto krāšņuma maratonu. Tāpat atradīsi dažādus vasaras noslēguma dārza darbus, kuriem pieķerties atlikušajā gadalaika daļā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!