Foto: Shutterstock
Ar katru dienu esam tuvāk gada siltākajai sezonai, un tas nozīmē, ka dārza īpašniekiem dārzā darāmo darbu saraksts tikai pieaug un pieaug. Laikā, kad daba pamazām mostas, jāsteidz padarīt divtik daudz, tāpēc ''Tavs Dārzs'' apkopoja šobrīd aktuālos padomus vieglākam darba solim.

Darbiņš, kas varētu būt aktuāls teju visiem, pat tiem, kam nemaz nav plānots rušināties dobēs – zāliena sēšana. Pavasaris ir labākais laiks zāliena sējai vai zāliena papildināšanai ar jaunām sēklām, lai tas izaugtu bagātīgāks un blīvāks. Taču zāliena sēšana nav vienkārši sēklu izkaisīšana – augsne iepriekš jāsagatavo, tāpat jāsagādā piemērotas sēklas un jāievēro knifiņi to sēšanā. Nevajadzētu arī gaidīt vasaru, kad pļaut izaugušo zālīti, tas jākopj regulāri, tāpēc vairāk par darāmo pavasarī lasi šeit.

Pavasarī arī būtu ieteicams atbrīvot zālienu no sūnas – tas nav no vieglākajiem darbiņiem, tomēr labāk to paveikt ātrāk, nekā atlikt uz vēlāku.

Ja zālienu sabojājuši kurmja rakumi, atradīsi arī padomu šādām situācijām, tāpat noderīgus arborista ieteikumus dārza ainavas uzlabošanai var ņemt vērā, ja vēl nav likvidēts kāds celms.

Bez šiem darbiem apgūsti, kā potēt augļu kokus, kā izmantot mulču un kāpēc tā vajadzīga, kā sagatavot siltumnīcu sēšanai un kā izgriezt augļu kokiem zarus, pirms tie sākuši vēl plaukt. Tiem, kam dārzu rotā rozes, šobrīd ir īstais laiks pievērsties to aprūpēšanai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!