Rozā toņu puķudobes viennozīmīgi rada romantisku un pacilājošu noskaņu, tāpēc tieši šīs krāsas ziedi tiek visai bieži izvēlēti. Kā būtu, ja dārzā stādītu un sētu tikai rozā krāsā ziedošus augus?

Sākumā varētu šķist, ka nav nemaz tik daudz rozā krāsas puķu, tomēr ''Tavs Dārzs'' veidotais apkopojums pierāda pretējo – to ir pat vairāk, nekā spējam aptvert, turklāt romantiskajos toņos iekrāsot dārzu var dažādās sezonās, jo viens augs ziedēs agrā pavasarī, cits – vasaras beigās.

Rozā toņu palete pati par sevi ir ļoti dažāda – sākot no lieganiem, tikai mazliet iekrāsojušiem toņiem, beidzot ar sulīgām un piesātinātām fuksi krāsas notīm. Tikpat dažāda ir augu palete, kas pieejama ar rozā krāsas ziediem. Starp rozā ziedošiem augiem vajadzētu iekļaut pavasarī ziedošās tulpes, hiacintes, rododendrus, bet vasarā, kad dārzs jau atplaucis, izvēles iespējas ir vēl plašākas.

Sulīgi rozā toņos pieejamas liliju šķirnes, arī dekoratīvās magones, vasaras klasika astilbes, kā arī vasaras sākumā aromātiski ziedošie puķuzirnīši un peoniju ziedu kupenas būs īstā izvēle. Kad vasara jau pieņēmusies spēkā, dārzu rotās bagātīgi ziedu ķekari flokšiem, krūmrozēm, arī neļķes eleganti papildinās daiļdārzu. Vasaras noslēgumā rozā noskaņu radīs asteres, dālijas, hortenzijas, rožu krūmi, čīkstenes kuplie ziedu zari, arī krastkaņepju rozīgie ziedi labi izskatīsies, tāpat kā Japānas anemones.

Vērtīgu apkopojumu ar rozā krāsas augiem, ko vērts audzēt dārzā, atradīsi šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!