Foto: DELFI
Ja vēl neesi paguvis dārzā piesegt rozes, ir lielisks risinājums, kā apvienot patīkamo ar lietderīgo. Tieši tā radās šī interneta dzīlēs noskatītā ideja, kas nu rotā dārzu, pie viena pasargājot rožu stādus no ziemas spelgoņa. Izpildījuma autore ir mana mamma un ar viņas atļauju padalos ar īstenoto rezultātu un procesa aprakstu.

Nepieciešamie materiāli:

  • Egļu zari;
  • Floristikas stieple;
  • Sūnas no meža;
  • 2 sarkani eglīšu rotājuma bumbuļi;
  • Balta filca loksne (A4, nopērkama kancelejas preču veikalos);
  • Šūšanas diega spolīte zaļā krāsā.

Kad viss nepieciešamais sagatavots, laiks ķerties pie darba un veidot rūķus rožu piesegšanai. Vispirms apkārt rožu vai kādam citam stādam izkārto egļu zarus, liekot tos uz apli ar kātiem uz augšu.

Izkārto galus tā, lai visi būtu vienkopus, un nostiprini ar stiepli, stingri sasienot. Ja nepieciešams, pietin vēl kādu egļu zaru, lai veidojas kupls konuss apkārt stādam un tas pilnībā nosegts. Skaisti izskatīsies, ja vietām būs arī garāki zari, kas noliecas līdz ar zemi kā gara kleita.

Pie kātiem liek klāt sūnas biezā slānī, uzreiz tās pietinot ar zaļo diegu, lai notītie zaru gali nav redzami. Sūnas liec labi daudz un no visām pusēm, lai veidojas cepures daļa uz augšu arvien tievāka. Vairāk pēc cepures izskatīsies, ja galu nedaudz nolieksi uz leju.

Cepures galā ar stieples palīdzību piesien sarkano bumbiņu, bet otru piesien zem sūnu cepures.

No filca loksnes izgriež bārdu (forma pēc izvēles), izdur caurumiņu un izver stiepli, lai to var piesiet zem sūnu cepures un deguna bumbuļa.

Lai skaistie rūķi būtu redzami arī vakaros, līdzās tiem noliec lukturīšus ar svecēm.

Lai skaists svētku gaidīšanas laiks un iedvesma radošu rotājumu izveidei!

Foto: DELFI
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!