Foto: DELFI

Dārzs vai piemājas sēta nesastāv tikai no puķēm, kokiem un krūmiem, bet arī celiņiem, pakāpieniem un dekoriem. Nereti cilvēki vēlas savu dārzu atsvaidzināt, izveidojot dekoratīvos dīķus, kuri pilnībā maina skatu uz vidi. Iedvesmojoties no "Houzz" un "Instagram" piedāvājam iepazīsties ar dažādiem variantiem un stila elementiem, kā iekārtot dažādu izmēru dīķus.

Dīķa rakšana noteikti nav lēmums, kuru pieņemt dienas laikā. Jāņem vērā iespējamā platība, izmantojums, izmaksas un, protams, vēlmes. Runājot par pielietojumu, dīķis var būt veidots gan dekoratīvam, gan makšķerēšanas, gan arī atveldzēšanās nolūkam, tāpēc, domājot par tā izveidi, šie faktori jāņem vērā.

Ja vieta un līdzekļi atļauj, var izveidot dīķi vairāku metru garumā. Cilvēki nereti izvēlas dīķos stādīt ūdensrozes un katru rītu tās sveicināt ar silta dzēriena krūzi rokās. Tāpat dīķa malā vari izveidot nelielu laipiņu – gan praktiskiem, gan dekoratīviem nolūkiem.

Lai dīķi izceltu uz pārējā dārza fona, dažādu ziedu apstādījumi tev veikli var nākt talkā. Šajā gadījumā tikai vajadzētu saprast, vai mērķis ir to padarīt acīs krītošu vai iekļaut vidē.

Dīķiem ne vienmēr jābūt lieliem un dziļiem. Šāds variants, kad nelielai ūdenstilpnei pāri sniedzas tiltiņš, rada ārzemniecisku un savdabīgu skatu uz dārzu kopumā.

Izteiktas, konkrētas un pabeigtas formas vienmēr rada harmonisku sajūtu. Attēlā redzams variants, kā lieliski izskatās apļveida ierobežots dekoratīvs piemājas dīķis.

Blakus gaumīgi izveidotam dīķim ir patīkami uzturēties. Dīķa malās novieto lielāka vai mazāka izmēra akmeņus, jo piešķirs tam krāšņāku un pabeigtāku izskatu.

Dziesmā par Vecpiebalgas ūdensrozēm nekas nav melots – ziedēšanas laikā tās krāšņo dīķa ārējo skatu. Nereti cilvēki izlemj dīķos ierīkot strūklakas, kuru izmēri var būt ļoti dažādi.

A post shared by Sigita (@sigucis20) on Aug 30, 2016 at 4:01am PDT

Ja vēlies atsvaidzināt sava dārza vai sētas tēlu, dīka izrakšana, iespējams, ir tava atbilde. Māja pie dīķa – izklausās labi!

A post shared by Rolands Svalbis (@r.svalbis) on Aug 10, 2016 at 11:27am PDT

Burvīgs, neliels dīķis ar laipiņu, kas ierobežota ar margām. Šajā gadījumā margas vairāk izmantotas kā piesaistošs elements, kas piešķir arī dīķim īpašāku noskaņu.

A post shared by Artis Zvirgzdiņš (@artiszvi) on Jul 11, 2016 at 7:48am PDT

Dīķis tavu dārzu vai sētu spēs krāšņot itin visos gadalaikos!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!