Foto: Shutterstock
Skaistās un krāšņās dārza karalienes rudenī jāsagatavo ziemas periodam. Tas uzreiz nenozīmē, ka augam jāsteidz likt skuju sega, bet tās ir nedaudz jāapčubina, lai sagatavotu pārziemošanai.

Padomos par darāmajiem darbiem rožu dobē dalās uzņēmuma "Civinity" apzaļumošanas nodaļas vadītāja un dārzniece Linda Rulle.

Oktobris ir laiks, lai rozēm veiktu atlapošanu. Kā skaidro Rulle, lapu nepieciešams lauzt uz leju, tad labi atdalās dzeltenīgās un vecās lapas. Savukārt lapas, kuras grūti nolauzt – nogriež. Vien jāņem vērā, ka jāatstāj lapas kātiņš, lai netraumētu nākamā gada pumpurus. "Apgriež ne vairāk kā 1/3 daļu," norāda dārzniece. Pirms salām nepieciešams pie rožu saknēm pieraust vai uzbērt zemes valnīti, kas būtu apmēram 15 līdz 20 centimetrus augsts. Savukārt skujas liek tikai pēc stabila sala iestāšanās, pamāca dārzniece.

  • Kā saglabāt sīkrozes arī ziemas periodā, lasi šeit.

"Spēcīgu kokaugu un krūmu apgriešanu pirms ziemas nav vēlams veikt, lai neradītu lielas griezuma rētas, kuru dēļ augi salā ciestu," atgādina apzaļumošanas nodaļas vadītāja un dārzniece Linda Rulle.

Ja arī tev ir kāds interesējošs jautājums par augiem, to pārziemošanu vai kopšanas darbiem rudenī, raksti to komentāru sadaļā vai arī e-pastā: maja@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!