Foto: Shutterstock
Mūzikas instrumentu mūžs nav bezgalīgs, tie var ne tikai saplīst, bet arī novecot, kā rezultātā vairs nevar būt palīgs mūzikas atskaņošanā. Šiem instrumentiem var piešķirt otro dzīvi, piemēram, tos atjaunojot vai arī padarot par skaistu un gaumīgu mājvietu puķēm.

Šādu skaistu ideju var realizēt savā dārzā, bet tādā gadījumā būs jārēķinās, ka skaisto dekoru var ietekmēt arī laikapstākļi, piemēram, koka klavieres var sākt pelēt un lēnām bojāties. Tāpat tas attiecināms uz metāla mūzikas intrumentiem, kuri var mainīt savu krāsu, proti, tiem var parādīties korozija.

Muzikālā dārza izveidei būs nepieciešams savu laiku nokalpojis mūzikas instruments, zeme augu stādīšanai, plēve, augi, kā arī ūdens, lai tos varētu aplaistīt. Koka mūzikas instrumentos pirms zemes bēršanas labāk gan būtu ieklāt plēvi, lai mūzikas instruments tik drīz nesatrūdētu no mitruma. Pēc tam ber iekšā zemi, kā arī stādi izvēlētos augus. Pēc stādīšanas augus palutini ar devu ūdens.

View this post on Instagram

A post shared by Samantha Jameson (Boling) (@samanthajams) on Jun 6, 2017 at 2:27pm PDT

Ja nevari izlemt, kādus augus stādīt, tad, iespējams, šie iedvesmojošie "Instagram" piemēri varēs palīzēt. "Tavs Dārzs" iesaka stādīt gadalaikiem atbilstošus augus, piemēram, pavasaros mūzikas intrumentus var rotāt tulpju, narcišu un hiacinšu skaistums, vasarās tās var būt viengadīgās un iecienītās vasaras puķes, rudeņos ar savu krāšņumu var priecēt oranžīgās samtenes, bet ziemā to var aptīt ar lampiņu virtenēm, taču pašu ziedu stādīšanas vietu apklāt ar egļu zariem.

View this post on Instagram

A post shared by Lisey (@liseyrae) on Jul 24, 2018 at 11:09pm PDT

No mūzikas instrumentiem var izveidot arī ūdenskritumu. Tāpat mūzikas instrumentus var ne tikai apstādīt, bet arī uz tiem salikt dažādus puķu podus ar augiem, kas krāšņi izcelsies uz klavierēm. Lūk, pāris oriģinālas idejas ar muzikālajiem dārziem!

View this post on Instagram

A post shared by Joe Defries (@joekstergram) on Aug 11, 2018 at 5:28pm PDT

View this post on Instagram

A post shared by octoberjulie (@octoberjulie) on Apr 25, 2016 at 12:06pm PDT

View this post on Instagram

A post shared by nataliejane (@nataliealcorn) on May 27, 2017 at 2:33pm PDT

View this post on Instagram

A post shared by ellevw (@ellevw) on Mar 3, 2013 at 8:29am PST

View this post on Instagram

A post shared by alena botanica (@alenabotanica) on Jul 14, 2016 at 5:44pm PDT

View this post on Instagram

A post shared by sk_beats (@sk_beats) on Mar 24, 2017 at 12:01pm PDT

View this post on Instagram

A post shared by thegrunge (@thegrunge) on Jun 30, 2016 at 12:52pm PDT

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!