Foto: Publicitātes foto

Mūsdienu steidzīgais dzīves ritms nereti ļauj veltīt mazāk laika mājas un dārza darbiem. Meklējot veidu, kā vasarā darba ritmu apvienot ar rosīšanos dārzā, noderēs daži padomi, kā dārza kopšanu padarīt vienkāršāku un gūt no tās

vēl vairāk prieka.

Kā izveidot viegli kopjamu dārzu
Vieglāk kopjama dārza ierīkošana nebūt nenozīmē, ka pienāks brīdis, kad dārza darbi apsīks. Tomēr dārzs, kas neprasa daudz rūpju un kalpo par krāšņu pagalma rotu, ir katra dārzkopja vēlme. Lai dārzs būtu viegli kopjams, tam, pirmkārt, jāatbilst dabas apstākļiem. Klimatam piemēroti augi un tiem jau sākotnēji izveidoti labi augšanas apstākļi prasīs mazāk kopšanas un dārzkopa rūpju dārza uzturēšanā. Tas īpaši attiecas uz augsnes sagatavošanu. Labi sagatavota augsne ir dārza darbu pamats. Veltot vairāk laika augsnes sagatavošanai, augi būs veselīgāki un prasīs mazāk laistīšanas un mēslojuma.

Dārza plānošana - katrs augs tam piemērotā vietā
Plānojot dārzu, ir vērts atcerēties teicienu "katram augam sava vieta". Būtiski ir veidot dārzu plānotu un pārskatāmu ar nodalītiem laukumiem zālienam, krāšņumaugiem, krūmiem un citiem augiem. Sagrupējot augus pēc to vajadzībām, var efektivizēt daudzus dārza darbus. Piemēram, vienkopus ieteicams stādīt augus, kam nepieciešama bieža laistīšana, kas īpaši aktuāla kļūst tieši vasaras sezonā.

Vasaras aktualitāte - nezāles
Vasarā liels laika pateriņš ierasti tiek veltīts nezāļu ravēšanai. Nezāles visvairāk aug brīvajās dārza virsmās, piemēram, starp dobēm un dārza celiņu seguma šuvēs. Ir daudz vieglāk rūpēties par dārzu, ja dobes ir paaugstinātas. Paaugstinot dobes, piemēram, par 10 cm, tās tiek nodalītas no apkārtējās augsnes, ir labāk pārskatāmas un fiziski ērtāk kopjamas, jo prasa mazāku pieliekšanos.

Katram dārzkopim - piemērots dārza darbarīku komplekts
Nezāļu iznīcināšanai un citiem dārza uzturēšanas darbiem būtiski ir piemēroti darba rīki. Fiskars piedāvā augstas kvalitātes, ergonomiskus un ērti lietojamus dārza rīkus, kas dārza iekārtošanu un uzturēšanu padarīs par vienu no ikdienas īpašajiem prieka brīžiem. Fiskars QuikFitTM sērija ir noderīgi instrumenti gan mazo dārzu īpašniekiem, gan entuziastiskiem dārzkopjiem. Šie produkti ir armaināmiem uzgaļiem un kātiem, dažādiem dārza darbiem. Sērijas produktu klāstā ir gan kapļi, gan nezāļu ravētāji, dakšas pārstādīšanai, augsnes apstrādei un ravēšanai un citi noderīgi dārza rīki, bez kuriem vasarā neiztikt. Savienošanas mehānisms piedāvā pilnu iespēju klāstu ar vienu vienīgu rokturi, jo katrs uzgalis to padara par perfektu instrumentu katram specifiskam dārza uzdevumam.

Fiskars jaunums ir arī Fiskars nezāļu izvilcējs. Tas ir lielisks izgudrojums, lai atbrīvotu dārzu no nezālēm. Nezāļu izvilcējs ir ērts un parocīgs lietošanā: nav nepieciešams rakt vai pieliekties, kā arī izmantot indīgas ķimikālijas. Nezāļu izvilcēja nerūsējošā tērauda spailes sniedzas dziļi augsnē, kur satver sakni no vairākām pusēm un izvelk to ārā. Iegūtais rezultāts ir efektīvs un akurāts. Darbarīki ar maināmu kāta garumu var tikt noregulēti atbilstoši lietotāja auguma garumam, lai vienu un to pašu instrumentu varētu izmantot visi - gan gara, gan neliela auguma - pieaugušie ģimenes locekļi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!