Šis dārza augs ir ļoti interesants. Pavasarī dārza dobēs tā izceļas ar koši violetiem ziediem, bet rudenī nepaliek nepamanīts ar naudiņām līdzīgajiem auglīšiem, tieši tāpēc šis augs vairāk pazīstams pēc nosaukuma naudiņpuķe.

Mēnesenes, kas tiek dēvētas arī par lunārijām un naudiņām, no aprīļa līdz jūnijam priecē ar spilgtiem ziediem, kas pavisam nedaudz arī smaržo, turklāt šī vasaras puķe sasniedz augstumu līdz 75 centimetriem. Ja pavasarī starp visām ziedošajām puķēm šis augs varbūt paliek nepamanīts, tad rudenī gan uz nabadzīgā dārza fonā sažuvušie auglīši, kas līdzinās dālderiem vai monētām, ir iecienīta gan kā dārza rota, gan kā materiāls floristikā. Starp citu, no floristiem var aizņemties ideju, izkārtojot šos ziedkātus kādā vāzē un glabāt, cik vien ilgi tīk, jo auglīši nemainīs nedz savu krāsu, ne arī formu, ja vien tie tiks novākti pēc salnām.

Kā izrādās, tad šis divgadīgais augs ir viegli audzējams, un, kā raksta sēklu tirgotāji dažādos portālos, tad tās aug ļoti strauji, turklāt tām nav nepieciešama pārstādīšana, piķēšana un dēstu audzēšana. Galvenais tām nodrošināt saulainu vai pusēnas vietu, vēlams atklātā vietā. Sēklas jāsēj maijā, jūnijā, tad ziedēšanu varēs sagaidīt tieši pēc gada.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!