Foto: Shutterstock
Saplēstas lietas uzreiz nav jāizmet mēslainē, tām var piešķirt arī otro dzīvi, piemēram, lauskās sašķīdušu podu var pārvērst mazā minidārzā, kurā aug krāšņi augi.

Defektu var pārvērt par efektu, tāpēc nebēdā, ja gadījies sadauzīt puķupodu. Allaž taču var iegādāties jaunu, bet veco var izmantot kā vietu, kur izveidot mazu minidārziņu.

Šāda minidārza izveidei būs nepieciešama vien zeme, augi, ko vēlies tur stādīt, kā arī akmentiņi vai poda lauskas. Tāpat neaizmirsti arī parūpēties par ūdeni, jo augu pēc pārstādīšanas vajadzēs nedaudz aplaistīt. Atceries, ka ar lauskām jābūt īpaši piesardzīgam, tāpēc labāk izmanto cimdus, lai izveidotu kompozīciju!

Vari izveidot tematisko dārzu, kas būtu atbilstošs konkrētajam gadalaikam un augiem, kas tajā ir iecienīti. Piemēram, pavasarī tajā var ziedēt iecienītās sīpolpuķes, vasarā – petūnijas, pelargonijas vai citi augi, bet rudeņos podā kā dekorāciju var sabērt kastaņus. Savukārt ziemā lieliski podā izskatīsies lampiņu virtene.

Ja lausku ir īpaši daudz, ļauj vaļu radošumam, izrotā, piemēram, ar tām pakāpienus.

Minidārzā var stādīt ne tikai augus, kuri visu vasaru ar savu krāšņumu priecēs daiļdārzā, bet arī telpaugus. Lūk, piemērs, ka saplēstā podā lieliski izskatās arī sukulentu kompozīcija.

Mazajiem ķipariem sajūsmu radīs iespēja podā ievietot arī kādu dekoru, piemēram, namiņu vai dzīvnieka figūriņu. Dārzs kļūs dzīvīgāks un amizantāks.

Ja tev pie sirds neiet ideja par saplēsto podu minidārzu, tad lauskas vari izmantot arī kā dekoru citos puķu podos vai arī kā veidu, kur rakstīt augu nosaukumus. Tāpat lauskas vari izmantot arī kā ieroci cīņā pret gliemežiem. Tās jānober dārzā vai jāizveido no lauskām rinda gar dārza malu. Gliemezis nevēlēsies šķērsot ceļu, jo tā varēs savainot savu ķermeni. Kā apkarot gliemežus dārzā, lasi šajā rakstā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!