Neskatoties uz to, ka ziedošais krāšņums dārzā jau noslēdzies, joprojām sastopami augi, kas apkārtni padara skaistāku ar kaltētiem ziediem un kas jo īpaši skaisti izskatās pēc salnām. Iepazīsties ar augiem, kas ir gana skaisti un dekoratīvi arī šajā sezonā un, iespējams, radīsies kāda ideja, kā tos izmantot dekorācijās.

Lai arī apkārtne novembra mēnesī izskatās drūma, patiesībā, cītīgāk pameklējot, ir gana daudz skaistu augu, kas izceļas uz tumšā fona un izkrāšņo dabu arī šajā sezonā. Dekoratīvās graudzāles noteikti ir augi, ar kuriem var veidot saskanīgas kombinācijas puķu dobēs un ieviest dažādību jebkurā sezonā, arī rudenī un ziemā. Vai tās būtu miskantes, smilgas, grīšļi vai kas cits, graudzāles labi izskatīsies gan ārā, gan dekoratīvi saliktas vāzē.

Viena no skaistākajām graudzālēm noteikti ir moskītzāle, kas ar smalko ziedvārpu vēja plūsmā eleganti izrotā dabu.

Rudens sezonā jebkuros laikapstākļos skaisti izskatīsies krastkaņepes, kas pat izkaltušas ar pūkainajiem ziediņiem skaisti izskatīsies gan dobē, gan kompozīcijās. Starp citu, salnās pūkainie bumbulīši izskatās jo īpaši interesanti.

Pastaigājot pa lauku pļavām, var atrast ne vienu vien skaistu graudzāli, kas tieši rudens sezonā izskatās īpaši skaisti, jo vasarā uz zaļā fona varbūt paliek nepamanītas. Piemēram, liatres ir skaistas ne tikai ziedēšanas laikā, bet arī vēlāk, kad no krāsainajām ziedlapiņām vairs nav ne vēsts.

Starp citu, arī noziedējušās rudbekijas skaisti izskatās šajā sezonā un arī ziemā, saules apspīdētas.

Arī kaķumētra pēc ziedēšanas skaisti izskatīsies puķu dobēs un ar brūnās krāsas vārpām radīs dekoratīvu noformējumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!