Foto: AFP/Scanpix/LETA

Zviedrijas hokeja izlasei, kas būs Latvijas pretiniece gaidāmajā pasaules čempionātā, palīdzēs Nacionālajā hokeja līgā (NHL) vislabāk apmaksātais aizsargs Ēriks Kārlsons.

Tāpat Zviedrijai pievienojušies latvieša Zemgus Girgensonsa komandas biedri Bufalo "Sabres" vienībā - aizsargs Rasmuss Dālīns un uzbrucējs Viktors Olofsons.

Šo sezonu 33 gadus vecais Kārlsons pavadīja Pitsburgas "Penguins" sastāvā, tajā nonākot pēc maiņas darījuma ar Sanhosē "Sharks" pagājušā gada augustā. Viņš piedalījās visās 82 regulārā čempionāta spēlēs un ar 56 punktiem (11+45) bija komandas trešais rezultatīvākais hokejists. Zviedrs ar 11,5 miljonu ASV dolāru lielu atalgojumu ir NHL vislabāk apmaksātais aizsargs, bet visas savas NHL karjeras laikā viņš 1002 spēlēs guvis 817 (189+628) punktus.

Kārlsons karjeras laikā piedalījies divos pasaules čempionātos, iepriekšējo reizi to darot tālajā 2012. gadā, kā arī 2014. gada olimpiskajās spēlēs, kurās Zviedrija ieguva sudrabu.

Latvijas hokejisti pērn sensacionāli ceturtdaļfinālā uzvarēja Zviedriju un pirmo reizi vēsturē sasniedza pusfinālu. Šoreiz komanda ar zviedriem aizvadīs piekto spēli B apakšgrupā 18. maijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!