Foto: Shutterstock
Pavasaris ir ļoti iedvesmojošs laiks. Pat tie, kuriem dārza lietas nemaz tik ļoti neinteresē, dabas atmošanās laikā alkst nodarbināt čaklos pirkstus kāda pavasarīga apstādījuma izveidei. Ja esi starp tiem, palūko šīs idejas, kā citi rotājuši pagalmu un dārzu ar pavasara augiem, varbūt kaut kas iepatīkas.

Ja dārzā vēl vientulīgi savu kārtu gaida kāds trauks, piemēram, lielāka bļoda, iekarināts pods vai puķu kastes, īstais laiks ķerties pie darba un sastādīt pavasara košos augus. Šādam nolūkam derēs prīmulas, atraitnītes, samtenes, narcises, hiacintes un citas pavasara puķes.

Apstādījumam par pamatu var ņemt arī kādu koka muciņu.

A post shared by @intheoppositdirection on Mar 21, 2017 at 3:27am PDT

Visai glīta ideja, ko var nošpikot sava priekšnama izrotāšanai – salīmē māla podiņus uz riņķi kā vainagu un cieši pielīmē iekšpusē dažādus mākslīgos pavasara augus.

A post shared by @walmartfinds on Apr 4, 2017 at 5:58pm PDT

Pavasaris ir tas laiks, kad gribas svinēt katru mazāko iemeslu, un šādas sajūtas palīdzēs rosināt pavasarīgs vainadziņš pie durvīm.

A post shared by Marika (@marcucuna) on Apr 4, 2017 at 11:50pm PDT

Gadījumā, ja vēl neesi atradis pielietojumu vecajai čuguna vannai, sastādi tajā pavasara puķes. Izskatīsies vairāk nekā skaisti!

Pie mājas fasādes var piestiprināt dažāda lieluma un krāsas metāla spainīšus, kuros sastādīts pavasara plaukums.

Kas to būtu domājis, ka no gumijas riepām var izveidot tik glītu dobi. Šādi arī atvieglosi sev tik nevēlamo nezāļu ravēšanu, jo tās tik ātri nesaaugs šādā izpildījumā.

A post shared by Barry M (@bazza80) on Apr 4, 2017 at 10:55am PDT

Gadījumā, ja dārza teritorijā nav likvidēti celmi pēc zāģēšanas (padomu, kā to izdarīt, lasi šeit), aizlienē ideju par apstādījumiem to iekšpusē.

Ļoti interesantu pielietojumu kāds atradis vecajam krēslam, iestiprinot dziļāku podu, kur sastādīt dažādus pavasara augus. Oriģināli un radoši!

A post shared by hazelproctor (@hazelproctor) on Mar 5, 2017 at 7:19am PST

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!