Foto: Shutterstock
Kā rīkoties, ja dārzā nav daudz vietas, bet ļoti gribas, lai tur augtu gan dažādas puķītes, gan garšaugi? "Facebook" publicētajā video redzams, ka šādos gadījumos vajag izvēlētās puķes un augus stādīt podos, un dažos variantos kārtot vienu uz otra.

Viens no variantiem, kādu vari apsvērt, ir sekojošs – nopērc plastmasas podus dažādos izmēros (svarīgi, lai viens būtu krietni lielāks nekā pārējie). Ja ierastā ķieģeļu krāsa neiet pie sirds, vari tos pārkrāsot sev tīkamā tonī jeb tādā, kurš iederas tava dārza kopējā izskatā.

Lai varētu izveidot nepieciešamo konstrukciju, tev vajadzēs metāla stieni vai kādu mietu (aptuveni metru garu), kurš stingri turēsies zemē. Pēc tam izurb poda vidū tik lielu caurumu, lai to varētu uzlikt uz izvēlētā mieta – atceries, ka pirmais jāliek lielākais pods un pēc tam arvien mazāki, kurus nepieciešams sagāzt uz vienu vai otru pusi.

Tavu jaunizveidoto konstrukciju vajadzēs nostabilizēt, tāpēc katru nākamo podu pielīmē pie iepriekšējā ar karsto līmi. Pildi podos iekšā zemi un stādi puķes! Rezultāts būs patiesi gaumīgs un neaizņems daudz vietas.

Ja runājam par garšaugiem, tad stilīgi un praktiski izskatīsies, ja iekarināsi tos senlaicīgā lampā. Jā, tieši tā! Šādas lietas parasti var iegādāties antikvariātos. bet varbūt tev uzspīdēs laime, un kādam tavam paziņam mājās atradīsies kaut kas līdzīgs. Lai nu kā, šīs konstrukcijas izveidē tev nepieciešama lampa, kurai spuldzītes bijušas pavērstas uz augšu.

Sāc ar lampas nopulēšanu un tad nopūt to ar krāsu. Līdzīgi rīkojies arī ar podiņiem (to skaits atkarīgs no spuldzīšu vietām). Lai pat garšaugu nezinātājs neapjuktu tavā dārziņā, uz katra podiņa uzlīmē nosaukumus, bet pēc tam stādi tajos ko vien vēlies – baziliku, rozmarīnu, pētersīļus u.c. Taču atceries, ka jaunizveidotais piekarināmais dārziņš jātur tādā vietā, kura ir atbilstoša garšaugu audzēšanai.

Ja gribas, lai tavi dārza veidojumi turas stingri pie zemes, vari izveidot foršu un gaumīgu garšaugu stūrīti podos. Tev būs nepieciešami trīs dažādu izmēru podi (arī tiem vari uzlīmēt virsū nosaukumus), kuriem nokrāso arī apakšējos trauciņus. Video piedāvātajā versijā izmantota zaļā un baltā krāsa, kas iederas kopējā dārza skatā.

Pēc tam tev savos krājumos jāatrod plastmasas vai metāla bundžas, kuras likt podā un apbērt ar zemi. Kad tas izdarīts, liec virsū nedaudz mazāku podu, bet apakšējam pa malām stādi izvēlētoa garšaugus. Šādi izveidosi ļoti skaistu un ražīgu dārza stūrīti.

Lai visu lasīto labāk vizualizētu, lūk, video!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!