Foto: Shutterstock
Mūsdienās telpaugu piedāvājums ir tik plašs, ka lielajā klāstā grūti neapjukt. Lai izvēlētos konkrētajai telpai atbilstošāko mājas rotu, nepieciešams saprast, kādi ir auga kopšanas principi, piemēram, cik bieži jālaista, vai tam nepieciešama saule, cik liels tas izaugs u.c. Populārāko telpaugu vidū minamas orhidejas, naudas koks, arī aloja un sukulenti – šajā padomu izlasē atradīsi noderīgu informāciju par un ap to audzēšanas principiem.

"Tavs Dārzs" esam stāstījuši par dažādiem telpaugiem – gan izmēros atšķirīgiem, gan arī pēc dažādām prasībām alkstošiem. Neskatoties uz to, ka aiz loga pavasaris sācis kļūt aizvien pamanāmāks un dārza darbi ņem virsroku, arī par iekštelpu augu kopšanu aizmirst nedrīkst, jo tiem īpaša uzmanība jāpievērš visu gadu.

  • Ieskaties šajā rakstā un izlasi, kas jāzina par telpaugu kopšanu kopumā, piemēram, lapu tīrīšanu, puķu podu izvēli, mēslojumu veidiem u.c.

Ja šobrīd esi īstā telpauga meklējumos, šajā kolekcijā vari izlasīt par dažādām mājas rotām un to audzēšanu, jo ne visi augi spēs pielāgoties itin visiem apstākļiem. Tāpat telpaugi nav izmantojami tikai mājīguma radīšanai, bet arī veselības un skaistuma uzlabošanai – kā piemēru var minēt spatifīlu, kas spēj attīrīt gaisu vai aloju, ko bieži izmanto kā skaistuma eleksīru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!