Foto: Shutterstock
Zemeņu stādi dobēs šobrīd zied un pēc to daudzuma varam pateikt, aptuveni kāda raža gaidāma šovasar. Ja vēl neesi iestādījis zemeņus stādus, to var pagūt, turklāt šķirņu saraksts atvieglos lēmumu – ko īsti meklēt.

Kurš gan nevēlas noplūkt tikko iesārtojušu zemeni un izbaudīt tās saldo garšu no pašu izaudzēta stāda? Nav jābūt pieredzējušam dārzkopim, lai izaudzētu zemenes, turklāt pat tad, ja nav dārza, kur izpausties, tās var izaudzēt iekarināmos podos. Baltas un sarkanas, lielas un mazas, saldākas un skābākas – zemeņu šķirņu dažādība ir apbrīnojami dažāda, tāpēc apgūsti piedāvājumu un izvēlies garšu kārpiņām vai dārzam piemērotākās.

Atceries, ka zemeņu stādi vislabāk jutīsies auglīgā smilšainā vai smilšmāla augsnē, kas nav pārlieku sārmaina. Un ne tikai tas ietekmē zemeņu labsajūtu apstādījumā – arī citi augi, kas aug zemeņu tuvumā, var sekmēt to augšanu un arī atvairīt dažādus kaitēkļus, un tāpēc ieplāno to tuvumā kliņģerītes, samtenes un ķiplokus.

Kad zemenes jau rūpīgi iestādītas, aktuāli kļūst to kopšanas darbi – laistīšana, mēslošana un kaitēkļu iznīcināšana, tāpēc noderīgus padomus no ''Tavs Dārzs'' smelies arī šajos jautājumos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!