Foto: Shutterstock
Pašu audzēti dārzeņi vienmēr garšo labāk un sniedz saimniekiem īpašu gandarījumu. Tie, kas pamēģinājuši paši izaudzēt ne tikai jauno ražu, bet izdarījuši to no pašu lolotām sēkliņām - tie zina, cik patīkama sajūta tā ir. Kā pareizi sagatavot gurķus, lai no tiem iegūtu labas kvalitātes sēklas, savos padomos dalās žurnāla "Ievas Māja" eksperti.

Ja kāda no siltumnīcā vai dārza dobēs izaugušo gurķu šķirnēm tev ir īpaši iepatikusies un iegaršojusies, nolūko brangākos gurķus, Izvēlies tikai tos, kas ir pilnīgā nogatavojušies. Piemērotākais laiks gurķu vākšanai sēklām ir augusta beigas vai septembra sākums.

Gurķus novāc un novieto siltā telpā, piemēram, siltumnīcā vai dārza mājiņā. Dārzenis šādā veidā turpinās briest vēl 2-3 nedēļas. Pēc tam gurķi gareniski pārgriez uz pusēm un sēklotni ar asu nazi izgreb. Liec to emaljētā bļodā un saturu ik pa laikam apmaisi. Pēc pāris dienām sēklas izklāj uz papīra un apžāvē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!