Foto: Shutterstock
Tuvojas rudens un gribot negribot arvien vairāk laika nāksies pavadīt iekštelpās. Noslēdzoties gada siltajam laikam, mūsos rodas ilgas pēc mājīguma it visā, jo gaidāmie ziemas mēneši liek gatavoties dzīvei "zem jumta", kur svarīgs ir nevis svaigs gaiss un zaļumi, bet gan silti pledi, sveces, mīksti paklāji un krūze ar pašu vāktu piparmētru tēju. Kā ienest ērtumu interjerā, to padarot dzīvošanai patīkamu? Šoreiz interjera dizaineri portālā "Houzz" sniedz padomus par pamata lietām, kuras būtu nepieciešams ieviest mūsu mājvietās, lai vēsajos laika apstākļos mājās mūs gaidītu silta atmosfēra un komfortabla atpūta.

1. Ādas atpūtas krēsls

Foto: Shutterstock

Ne velti ādas “klubkrēsli” ir pārdzīvojuši gadsimtu - no angļu džentmeņu laikiem tie ir sasnieguši mūsdienas vairāku iemeslu dēļ. Pirmkārt, tie ir viegli kopjami, jo āda ir viens no praktiskākajiem materiāliem. Otrkārt, āda ir cilvēka miesai patīkams un dabisks materiāls, kas arī, laikam ejot, “morāli” nenoveco. Izvēlies interjeram piemērotāko krāsu un novieto krēslu pie kamīna vai guļamistabā un redzēsi, cik daudz laika tajā gribas pavadīt.

2. Saimes galds

Foto: Shutterstock

Ja vien atļauj mājokļa platība, noteikti apsver “saimes galda” iegādi - šāda mēbele ne vien būs noderīga ēdienreizēs, bet dos piedos telpai raksturu. Mājīguma radīšanai eteicams izvēlēties nevis moderna dizaina, bet gan koka “kantrī” stila galdu, jo tas ir “siltāks” un, ja lietots - iespējams, ar interesantu stāstu un vēsturi. Kur šādu galdu atrast? Apjautājies laukos kaimiņiem vai pameklē antikvariātā, tur noteikti atradīsies kas piemērots. Un redzēsi, cik daudz laika garajos ziemas vakaros ģimene pavadīs pie šī galda, sanākot kopā, sarunājoties un spēlējot galda spēles.

3. Bufete guļamistabā

Foto: Shutterstock

Ir dažas mēbeles, bez kurām guļamistabā iztikt ir grūti. Ja pats minimums ir nodrošināts, var sākt domāt par mājīguma radīšanu - šim mērķim lieliski var kalpot vidēja augstuma bufete. Ja neesi lietotu mēbeļu nīdējs, arī modernajos interjeros labi izskatās veca koka kumode ar interesantiem rokturiem - tā atdzīvina telpu un darbojas arī funkcionāli kā mantu glabāšanas vieta un virsma, uz kuras var glīti izkārtot sveces, svaigus ziedus vāzēs un saskaņotus dekoratīvos priekšmetus.

4. Ērts dīvāns

Foto: Shutterstock

Iegādājoties dīvānu, būtu jāpievērš uzmanība ne tikai vizuālajam aspektam, bet arī funkcionalitātei - nekas nav sliktāks par cietu un neērtu dīvānu! Dīvānam viesistabā jābūt tādam, kurā ir ērti apsēsties un kurš ir pietiekami mīksts un “aicinošs”. Ieteicams izvēlēties sofu ar noapaļoties stūriem un pietiekami praktiskā krāsā - ja esi suņa vai kaķa īpašnieks, piedomā pie auduma krāsas toņa, lai uz tā nebūtu redzamas dzīvnieka spalvas. Interesanti, ka par visērtākajiem vairums cilvēku atzīst tieši stūra dīvānus.

5. Vecmāmiņas kumode

Foto: Shutterstock

“Viss jaunais ir labi aizmirsts vecais,” tieši šādu teicienu var attiecināt uz veclaicīgajiem trauku skapjiem, jo tie ar jaunu vērienu atgriežas arī modernajos interjeros. Antīka bufete dzīvojamajā istabā vai ēdamzonā ienesīs mājīguma atmosfēru un turklāt vēl kalpos kā trauku skapis. Ja vēlies ko neparastu, vari koku nokrāsot spilgtā tonī, kas saskan ar pārējiem interjera akcentiem šai telpā.

6. Kāju balsts

Foto: Shutterstock

Atgriežoties mājās pēc garas darba dienas, uzreiz gribas “atlaisties dīvānā”, lai paskatītos televizoru vai palasītu grāmatu. Kā atpūtas procesu padarīt patīkamāku? Atbilde ir vienkārša: pie dīvāna jānovietu kāju balsts, kas ir vai nu vienā krāsā ar dīvānu, vai tieši pretēji - košā kontrastā. Kad būsi pieradis pie šīs mēbeles, nevarēsi vairs savu viesistablu iedomāties bez tās.

7. Augstais gultas gals

Ja piederi pie cilvēkiem, kas nevar iedomāties vakaru bez grāmatas lasīšanas gultā, noteikti būtu vērts apsvērt iegādāties guļamo ar augstu gultas galu, ieteicams - polsterētu. Tad sēdēšana būs īpaši ērta, turklāt parasti šādi guļamo ir pietiekami dekoratīvi, lai kalpoju par glītu interjera papildinājumu.

8. Bufete viesistabā

Foto: Shutterstock

Vidēja augstuma bufete pildīs dubultfunkciju - varēsi to izmantot dažādu mantu glabāšanai, bet virsmu - dekoratīvu priekšmetu izstādīšanai. Ja mājas bēniņos nolikta mantota bufete, vari to savest kārtībā, nokrāsot ar speciālu efektkrāsu un likt goda vietā viesistabā.

9. Sveces un ziedi

Foto: Shutterstock

Dizaineri iesaka vannas istabā ierīkot pieteikami daudz slēgto plauktu, lai visas virsmas netiktu “nokrāmētas” ar šampūnu pudelēm un krēmu trauciņiem. Ziemas mēnešos vannas istabā vislabāko atmosfēru radīs uz izlietnes skapīša noliktas smaržīgās sveces, sausie ziedi un skaists dabiska materiāla ziepju trauks.

10. Antīka vanna

Foto: Shutterstock

Vēlies radikālākas pārmaiņas vannas istabā? Aizvieto standarta mūsdienu “garlaicīgo” vannu ar antīka izskata eksemplāru. Vari nokrāsot tās ārpusi interjeram pieskaņotā tonī, šādi iegūsi pavisam unikālu vannu, kādas nebūs nevienam. Šādā atmosfērā pavadaīts ziemas vakars būs kā patīkams ceļojums uz spa. 

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!