Foto: Shutterstock

Rudens ir laiks, kad biežāk gribas ciemoties un uzņemt viesus. Ir īstais brīdis pagatavot gadu maltīti, nospodrināt mantotās sudrablietas un aizdegt sveces, lai kopā ar ģimeni varētu baudīt skaistu vakaru un viens otra klātbūtni. Šie mazie housebeautiful.com padomi palīdzēs tev radīt īpašu noskaņu, lai vakars izdotos patiešām neaizmirstams.

Perfekts galda klājums

Viesi būs patīkami pārsteigti, secinot ka, viņus sagaidot, esi parūpējusies par nevainojamu vakariņu galda klājumu.

Galdauts vai paliktņi

Foto: Shutterstock

Ņem vērā, ja esi nolēmusi klāt galdautu, nav nepieciešams izmantot arī paliktņus. Izvēlies vienu vai otru, bet ne abus kopā.

Trauku dažādība

Foto: Shutterstock

Uzticies savai gaumei un nebaidies eksperimentēt - tu droši vari miksēt no vecmāmiņas mantoto "Kuzņecova" servīzi ar lētiem ķīniešu darinājumiem vai pat sakombinēt galda klājumu no, piemēram, četrām dažādām pusdienu servīzēm.

Ģimenes sudrabs

Foto: Shutterstock

Ja tev ir sudraba galda piederumi, tad šī ir īstā reize tos nospodrināt un izcelt saulītē. Atceries, ka nažus un karotes liek pa labi, dakšas - pa kreisi no šķīvja. Sarindo galda piederumus to lietošanas secībā, sākot no tālākās malas.

Auduma salvetes

Foto: Shutterstock

Sagatavo tās lietošanai, viegli iecietinot, izgludinot un salokot vēlamajā formā. Tīmeklī vari atrast dažnedažādas salvešu locījuma idejas. Novieto salveti uz šķīvja vai pa kreisi no šķīvja. Vari izmantot arī salvešu gredzenus vai citus dekoratīvus elementus.

Ūdens un vīna glāzes

Foto: Shutterstock

Glāzes izkārto šķīvja augšmalā, virzienā uz labo pusi: ūdens glāzi liec vidū, blakus tai novieto baltvīna glāzi un kā beidzamo liec sarkanvīnam paredzēto glāzi.

Lai viss ir pa rokai

Foto: Shutterstock

Tu vari uz galda novietot vairākas sāls un piparu dzirnaviņas, lai tās būtu ērti pieejamas visiem vakariņu dalībniekiem.

Vietu kartītes

Foto: Shutterstock

Kāpēc gan ne? Parūpējies, lai tās būtu pieskaņotas viesību stilam un pievieno katrai galda kartītei nelielu piemiņas velti - tas visiem liks vēl ilgi atcerēties šo burvīgo vakaru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!