Foto: Shutterstock
Vannas istabā un nereti arī virtuvē esošās virsmas jaucējkrānam, tualetes papīra turētājam, dušas uzgalim un citi priekšmetiem, ar laiku kļūst nespodras kaļķainā ūdens dēļ, tāpēc tās nepieciešams regulāri tīrīt.

Viena no izmantošanas metodēm ir citrons, jo tas ar skābumu ļoti labi neitralizē radušos nosēdumus un rada spožu un mirdzošu virsmu. Pārgriez citronu uz pusēm un ar augļa sulīgo daļu iesmērē hromēto virsmu. Ļauj sulai pāris minūtes ievilkties un tad ar ūdeni noskalo to. Ja nepieciešams, procesu var atkārtot.

No mājās sastopamajiem līdzekļiem var izmantot galda etiķi, jo arī tas ļoti labi notīrīs kaļķakmens nogulsnes un citus radušos traipus.

Šādas virsmas ieteicams kopt arī ar ziepju šķīdumu vai šķidru mazgāšanas līdzekli, kam ir neitrāls pH līmenis. 

Pēc jebkuras tīrīšanas, šķidruma paliekas ir jānotīra ar sausu lupatiņu! Ja virsmu atstāsi slapju, tad kaļķaini nosēdumi ļoti ātri radīsies no jauna. 

Vislabāk veikt hromētu un anodētu virsmu kopšanu būs tad, ja tās tiks regulāri tīrītas uzreiz pēc lietošanas, tad arī varēs izvairīties no spēcīgiem tīrīšanas līdzekļiem. Ikdienas kopšanā var izmantot mīkstu lupatiņu, kuru samitrina ar ūdeni un noslauka, piemēram, jaucējkrānu, lai neuzkrātos kaļķakmens nogulsnes un citi traipi.

Atceries!

  • Nekad neizmanto raupjus sūkļus, pulverus, pastas un citus abrazīvus tīrīšanas līdzekļus, jo tie var sabojāt virsmu. 
  • Nekad neizmanto mazgāšanas līdzekļus uz skābes, hlora vai spirta bāzes, jo šādas vielas var atstāt nenomazgājamas pēdas. 
  • Svarīgi jebkuru tīrīšanas līdzekli neizsmidzināt tieši uz virsmas, bet gan uz lupatiņas, tad tīrīšana būs saudzīgāka un arī efektīvāka. 
  • Vienmēr pēc tīrīšanas noslauki virsmu ar sausu lupatiņu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!