Foto: Shutterstock
Kā jau visas laicīgās lietas, arī kompaktdiski mēdz bojāties un morāli novecot, bet tas nenozīmē, ka tev jāsteidzas tos izmest atkritumu tvertnē. Ir virkne iespēju, kā tu vari šiem spīdīgajiem ripuļiem piešķirt otro "elpu".

Lai iedvesmotu tavu radošo garu, mēs apkopojām vairākas interesantas idejas, kuras noskatītas ārzemu preses izdevumos, kā arī pašu un draugu mājās.

Sveču  un trauku paliktņi

Lai sveces degot nenoķēpātu palodzi vai plauktu, liec tās uz kompaktdiskiem - pateicoties sveču liesmām, tie uzmirdzēs jaunā spožumā.

Uzliekot karstu krūzi vai zupas šķīvi uz mēbeļu virsmas vai vaskadrānas, trauki mēdz atstāt nepievilcīgus nospiedumus. Lai no tā izvairītos, izmanto kompaktdiskus kā karstumu absorbējošus paliktņus.

Dekoratīvi interjera elementi

Vari izveidot neparastu sienas dekoru, līmējot kompaktdiskus vienu pie otra vairākās rindās. Ja to ir pietiekoši daudz, vari šādi izdaiļot visu sienu vai noklāt galda virsmu

Iekarinot vairākus kompaktdiskus virtenē un piestiprinot tos pie vecas lampas abažūra, iegūsi dekoratīvu gaismekli.

Kompaktdiskus kombinējot ar citiem dekoratīviem elementiem, vari pagatavot savdabīgu „sapņu ķērāju”.

Pierakstu „blociņi”

Rakstāmpiederumu veikalā vari iegādāties īpašu flomāsteru, lai varētu uz vecām CD matricām atstāt zīmītes vai vēstījumus saviem mīļajiem. Viņi noteikti priecāsies par atzīšanos mīlestībā, kas saldinās rīta kafiju un novērtēs pie spoguļa piestiprinātu jaukas dienas vēlējumu.

Vari izmantot kompaktdisku kā atklātnīti – uzraksti uz tā apsveikuma tekstu un ar dekoratīvu lentīti piestiprini matricu skaistam ziedu pušķim.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!