Foto: Shutterstock

Visiem zināms, ka alumīnija folija ir neaizstājama virtuves darbos, bet, pateicoties tas superplānajai metāliskajai struktūrai, tā var būt noderīga arī neskaitāmu saimniecības darbu veikšanā. Iepazīsties ar housebeautiful.com ieteikumiem, kā alumīnija folija var atvieglot tavu ikdienu.

Plauktu un atvilktņu izklāšana

Izklāj ar alumīnija foliju plauktiņus un atvilktnes – šādi tie būs daudz vieglāk kopjami, turklāt folija atstaro gaismu, tādēļ arī tumšākie stūrīši būs labāk saskatāmi.

Šķēru asināšana

Saloki foliju vairākās kārtās un griez ar to asumu zaudējušas šķēres - tās drīz vien būs kā jaunas.

Sudraba priekšmetu spodrināšana

Ķīmiskas reakcijas iespaidā folijas materiāls atbrīvo sudrabu no sūbējuma. Izklāj atbilstoša lieluma plastmasas kastīti ar foliju ( ar spīdīgo pusi uz augšu) un ieliec kastītē sudraba piederumus. Pievieno ¼ tasi dzeramās sodas un pārlej piederumus ar verdošu ūdeni. Apmaisi un ļauj šķidrumam iedarboties 10-15 minūtes.

Grila tīrīšana

No folijas izveido bumbu – tā būs lielisks ierocis cīņā ar grila nosēdumiem.

Pasargā pīrāgus no apdegšanas

Lai pīrāgi vai kekss neapdegtu pārāk strauji, pārklāj tos ar alumīnija folijas gabalu. Piecas minūtes pirms gatavības, noņem foliju un ļauj krāsnī ceptajiem gardumiem iegūt zeltainu garoziņu.

Katlu beršana

Folijas bumba ir parocīgs katlu beržamais. Īpaši labi tā tiks galā ar netīrumiem, kuri piekaltuši pie stikla cepamtraukiem un čuguna pannām.

Putnu aizbiedēšana

Putniņu jaukā čivināšana agros vasaras rītos jauki atvieglo smago pamošanās procesu, bet ne tik patīkamas izjūtas pārņem uzzinot, ka mazie lidoņi mēģina novākt tavu ilgi gaidīto augļu dārza ražu. Kokos un krūmos iekarinātas folijas strēmeles palīdzēs putnus ražas laikā noturēt drošā attālumā no tava dārza.

Mēbeļu pārvietošanai

Aptin skapja vai dīvāna kājiņas ar pāris kārtām izturīgās alumīnija folijas – tas palīdzēs vieglāk pārvietot smagās mēbeles.

Drēbju gludināšana

Alumīnija folija atstaro siltumu. Ja tu ar to pārklāsi savu gludināmo dēli, gludināšanas process būs efektīvāks un aizņems mazāk laika

Piltuves pagatavošana

No vairākās kārtās salocītas folijas vari pagatavot ērti transformējamu piltuvi, kuru var salocīt, piemērojot pat ļoti šauriem un neērtas formas traukiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!