Foto: DELFI

Svētku nevar būt par daudz! Gluži tāpat, kā prieka un mīlestības. Jau šo svētdien tiks svinēta Mātes diena, vai jūs jau esat sagatavojuši apsveikumu savai mammai? Un vecmāmiņai?

Nav nozīmes, cik gadu tev ir, mammai tu visu mūžu būsi bērns, kuru mīlēt un lolot. Pasaki paldies savai mammai par visu, par mīlestību, par rūpēm, par priekiem un gādību, par visu to, par ko ikdienas steigā varbūt nepamanām vai piemirstam!

Nav labākas dāvanas par mīlestību, siltumu un laimi, ko sniedz bērna neviltotais "Mammu, es tevi mīlu!" un bučas. Ja šķiet, ka ar vārdiem nepietiek, sarūpē viņai nelielu dāvaniņu.

Tradicionāli svētkos tiek dāvināti ziedi, populārākā izvēle Mātes dienai ir klasiskie pavasara ziedi - narcises, tulpes, hiacintes, kā arī nelieli un mīļi pušķīši. Lai arī nav nekā vienkāršāka kā doties uz veikalu vai tirgu un iegādāties gatavu puķu pušķi, portāls "Delfi" aicina neslinkot un izveidot ziedu kompozīcijas pašu spēkiem, iesaistot pārsteiguma radīšanā arī bērnus, piemēram, ļaujot viņiem izvēlēties ziedus, ko dāvināt, vai kopīgi uzzīmējot apsveikuma kartīti mammai.

Lūk, divi varianti, kā iepriecināt māmiņas vai vecmāmiņas. Pirmais - pavisam vienkāršs ziedu podiņš, kuru var sagatavot jebkurš! Šī varētu būt īpaši aizkustinoša dāvana vecmāmiņām.

Otrais variants prasīs zināmas ziedu kārtošanas iemaņas, roku veiklību un nopietnāku sagatavošanos, bet tomēr arī to var paveikt pašu spēkiem. Tas nekas, ka rezultātā kaut kas neizdodas tik gludi un perfekti kā profesionāļiem, galvenais jau tāpat ir tas, ka, darinot dāvanu pašu rokām, tajā tiek ielikta mīlestība un sirsnība!




Vienkārša dāvaniņa, kas aizkustinās gan mammas, gan vecmāmiņas sirdi!

Darbam nepieciešamās lietas:

  • Ziedi puķupodiņā
  • Bērnu fotogrāfijas
  • Krāsains papīrs
  • Koka irbulīši, pie kā stiprināt papīra puķes
  • Šķēres, līme, līmlente

Kopā ar bērniem dodieties uz veikalu vai tirgu un ļaujiet viņiem izvēlēties, kādus ziedus (podiņā augošus) dāvināsiet mammai vai vecmāmiņai. Lai dāvana būtu glītāka, izvēlieties arī atbilstoša izmēra dekoratīvo puķupodu (parasti dzīvie augi tiek tirgoti ne pārāk glītos plastmasas podiņos).

Izvēlieties bērnu fotogrāfijas tā, lai no tām varētu izgriezt papīra puķu centrā esošās bērnu sejiņas. No krāsainā papīra (var izmantot krāsainu aplikāciju papīru, kartonu vai pat bērnu zīmējumus) izgrieziet puķes, kurām pielīmē izgrieztos foto aplīšus.

Papīra ziedu kātiem izmanto koka irbulīšus - derēs arī saldējuma kociņi vai suši irbuļi, pie kuriem ar līmlenti vai līmi piestiprina puķes. Gatavs!

Papīra ziedus iesprauž puķupodiņā līdzās tur augošajiem īstajiem ziediem un dodas apsveikt mammu!

Variants: Ja papīra puķu griešana un līmēšana šķiet pārāk sarežģīta, var personalizēt dekoratīvo puķu podu, aplīmējot to ar bērnu fotogrāfijām, zīmējumiem vai īpašiem vēlējumiem.

Foto: DELFI



Nedaudz sarežģītāks ziedu pušķis

Foto: DELFI

Darbam nepieciešams:

  • Dažādi grieztie pavasara ziedi
  • Šķēres
  • Mammas mīļākās konfektes vai kāds dekoratīvs auglis (piemēram, ābols, laims)
  • Kāds mīļš, dekoratīvs nieciņš vai neliela rotaļlieta, ko varētu iestiprināt pušķī
  • Koka irbulīši
  • Stieple vai aukla, šķēres
  • Lente pušķa apsiešanai
Foto: DELFI
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!