Foto: Shutterstock
Kamēr krāsnī vai uz plīts gatavojas vakariņas, tev ir laiks, ko vari izmantot lietderīgi. Paveicot kādu no šiem pieciem mazajiem darbiņiem, jūtami atslogosi savu mājas soli brīvdienās.

Nomazgā traukus

Foto: Shutterstock

Gaidot vakariņas, iztukšo trauku mazgājamo mašīnu un saliec tajā vai nomazgā ar rokām brokastu traukus un vakariņu gatavošanai izmantotos piederumus. Pēc vakariņām tev būs jātiek galā tikai ar pāris netīriem šķīvjiem un glāzēm - atlikušo laiku varēsi veltīt patīkamākām nodarbēm, turklāt no rīta virtuvē valdīs acij tīkama kārtība.

Sagatavojies brokastīm

Foto: Shutterstock

Būsim atklāti - reti kurā ģimenē darbdienu rīti līdzinās idilliski saldām ainiņām no amerikāņu filmām. Lielākoties rīta cēlienu varētu raksturot divos vārdos "haoss" un "steiga". Katra minūte ir zelta vērtē, tādēļ ja vēlies, lai brokastis noritētu bez aizķeršanās, jau iepriekšējā vakarā noliec vienkopus visus brokastu gatavošanai nepieciešamos piederumus, sarīvē sieru maizītēm, sagriez augļus, ko pievienot pārslām, un pagatavo mīklu pankūkām vai kēksiņiem.

Iepako pusdienas līdzņemšanai

Foto: Shutterstock

Ja gaidot vakariņas nomazgāsi līdzņemšanai paredzētos augļus, novārīsi pāris olas un sagatavosi sviestmaizes un salātus, ko likt savā vai bērnu pusdienu kārbā, nākamajā rītā varēsi sevi atalgot ar papildus pusstundiņu salda miega. Ja iespējams, vari līdzi ņemamās pusdienas papildināt ar no vakariņām pāri palikušajiem rīsiem, kartupeļiem vai vistas cepeša šķēli.

Paveic sīkus uzkopšanas darbus

Foto: Shutterstock

Arī tavā virtuvē noteikti ir kāds skapītis, plaukts vai atvilktne, kas tā vien prasās, lai tajā beidzot tiktu ieviesta kārtība. Piemēram, garšvielu plauktiņa satura pārskatīšana un iztīrīšana prasīs ne vairāk kā 15 minūtes, bet kopumā šādi sīki darbiņi, kurus pamazām vari padarīt nedēļas laikā, jūtami atslogos tavu mājas soli brīvdienās. Lielākus darbus vari sadalīt daļās un paveikt vairākās dienās.

Iedvesmojies no pavārgrāmatām

Foto: Shutterstock

Mūsu interneta laikmetā drukātas pavārgrāmatas ir kaut kas īpašs – daudziem tās ir palikušas mantojumā vēl no vecmāmiņām. Bēda tikai, ka nav laika tās pārlapot. Kāpēc gan tu to nevarētu darīt gaidot, kamēr uzvārās zupa? Ielej glāzi vīna, ērti iekārtojies un meklē iedvesmu nākamās nedēļas vakariņām. Tad vari sagatavot nepieciešamo sastāvdaļu sarakstu, lai paātrinātu nogurdinošo iepirkšanās procesu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!