Foto: Publicitātes foto
SIA "Kivi Real Estate" ir apkopojusi informāciju par pēdējā pusgada laikā pārdotajām privātmājām Rīgā un Pierīgā cenu kategorijā virs 300 000 EUR. Atbilstoši zemesgrāmatu datiem lielākais darījumu skaits, aptuveni 60%, ir bijis Jūrmalā, pārējām teritorijām atvēlot vien divas piektdaļas. Ārpus Jūrmalas lielākais rādītājs ir Garkalnes novadam - 17%, kam seko Mežaparks un Babītes novads ar attiecīgi 6% katram.

Jāatzīst, ka šis sadalījums ir diezgan loģisks, ņemot vērā, ka pircēji novērtē ne tikai cenas un kvalitātes attiecību, bet arī atrašanās vietas priekšrocības. Saprotams, ka izvēli par labu Garkalnes novadam radījis pilsētas centra tuvums, tajā pašā laikā atrodoties tuvu dabai, svaigā gaisā, blakus ūdenstilpnei. Vienlaikus arī cenu līmenis ir pieejamāks, salīdzinot ar īpašumiem Jūrmalā un Mežaparkā.

Jāņem vērā arī, ka būtisks īpatsvars īpašumu pirkumos Jūrmalā ir bijis nerezidentiem. Taču, salīdzinot ar pagājušā gada vasaru, viņu aktivitāte ir strauji samazinājusies. Turpretī Garkalnes, Babītes, Mārupes novados dominē vietējie pircēji. Saglabājoties pašreizējām tirgus tendencēm, paredzams, ka šogad samazināsies Jūrmalas darījumu proporcija šajā segmentā par labu citiem Rīgas tuvumā esošajiem novadiem.

Piedāvājam ieskatu dažos labākajos īpašumos, kas vēl ir piedāvājumā Garkalnes novadā.

1. Ādažu iela, Bukulti, Garkalnes novads


Plāšāka informācija šeit: www.kivi.lv

Mūsdienīga, plaša, ekoloģiski būvēta trīs stāvu privātmāja Ādažu ielā, Bukultos, ar zemes gabalu 2568 m2 platībā, ko iespējams palielināt par vēl 4533 m2. Privātumu nodrošina slēgta apkārtējā teritorija vairāku hektāru platībā priežu meža ielokā. Māju pārdod pilnībā aprīkotu ar sadzīves tehniku un mēbelēm, lai Jūsu ģimene to varētu uzreiz apdzīvot. Cena 777 000 EUR.

2. Kadiķu iela, Priedkalne, Garkalnes novads


Plašāka informācija šeit: www.kivi.lv

Privātmāja elitārā, apsargātā ciematā Priedkalnē. Tikai 100 metru attālumā no Baltezera, uz kuru vērsta daļa logu. Ēkā ir piebūve ar baseinu, divu veidu pirtis. Kopējā platība 830 m2, zemes gabala platība 1700 m2. Cena 690 000 EUR.

3. Kadiķu iela, Priedkalne, Garkalnes novads


Plašāka informācija šeit: www.kivi.lv

Pārdod privātmāju Baltezera krastā (Priedkalne, Garkalnes novads) ar 920 m2 platību, (zemes platība 5889m2).

No mājas paveras skats uz skaistu ezeru (ezers ir savienots ar Baltijas jūru). Izdevīga atrašanas vieta - 15 km līdz Vecrīgai. Ēkā ir trīs stāvi un pagraba telpas, seši līmeņi, garāža trīs mašīnām, 15 istabas, telpa personālam, trīs dušas, pieci san mezgli, sauna, džakuzi, baseins, četri kamīni, autonoma gāzes apkure, apsildāmās grīdas.

Cena: EUR 2 100 000

Salīdzinājumam piedāvājam ieskatu privātmāju piedāvājumā arī citos rajonos Rīgā un reģionos.

1. Poruka iela, Mežaparks, Rīga


Plašāka informācija šeit: www.kivi.lv

Viena no retajām pilnīgi no jauna celtajām mājām Mežaparkā. 2008. gadā celtā trīsstāvu māja ar pagrabstāvu ir kvalitātes un veiksmīga plānojuma kopums, kas māju padara komfortablu ģimenēm ar bērniem pat vairākās paaudzēs. Kopumā ēkā ir astoņas istabas (sešas guļamistabas), bet pagrabstāvā ierīkota atpūtas telpa ar saunu un džakuzi. Plašajā pagalmā (2486 m2) izvietota gan zaļā zona ar priežu parku, gan bruģēts iebraucamais ceļš un slēgta garāža divām automašīnām. Cena 1 300 000 EUR.

2. Kaķu iela, Rīga


Plāšāka informācija šeit: www.kivi.lv

Privātmāja slēgtā ciematā netālu no Rīgas centra. Veiksmīgais plānojums, kas 230 m2 ietver piecas stabas (četras no tām guļamistabas), būs piemērots praktiski jebkurai ģimenei - tāpat kā pagalams 1000 m2 platībā nebūs ne par lielu, ne par mazu. Neatkarīgu un ekonomisku uzturēšanu nodrošina gāzes apkures sistēma. Cena EUR 379 000.

3. Mangaļu prospekts, Mangaļsala, Rīga


Plašāka informācija šeit: www.kivi.lv

Iespēja dzīvot pilsētā un izbaudīt visas ārpuspilsētas priekšrocības - plaša teritorija, klusums un miers, blakus mežs un jahtu klubs. Ideāla vieta dzīvošanai un atpūtai tiem, kuri spēj novērtēt dabas tuvumu. Augstas kvalitātes māja par izdevīgu cenu! Cena: EUR 328 000

4. Cīrulīšu iela, Cēsis


Plašāka informācija šeit: www.kivi.lv

Būt vien stundas brauciena attālumā no Rīgas, pilsētā ar gadsimtiem izkoptu kultūrvidi un mūsdienu Mākslas festivālu. Cēsis. 532.1 m2 plaša, modernā stilā labiekārtota ģimenes māja ar racionālu un prakstisku plānojumu. Arhitektoniski akcentēts dabiskais apgaismojums. Logu vitrīnu, terašu un balkonu kombinācijā iegūtais plašums pavērsts uz 3722 m2 lielu, košumaugiem iekoptu teritoriju. Cena: EUR 445 000

5. Varkaļi, Babītes novads


Plašāka informācija šeit: www.kivi.lv

Īpašums skaistā, klusā vietā starp Lielupi un Babītes ezeru 1.93 ha platībā, kura sastāvā ietilpst dzīvojamā māja 680 kv.m, saimniecības ēka un garāža 400 kv.m  platībā. Ēka ir unikāla ar savu arhitektūru. Tā atrodās slēgtā, apgaismotā teritorijā līdzās lielam, koptam augļudārzam. Cena: EUR 550 000

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!