Foto: Publicitātes attēli
Vislabāk darbi dārzā sokas, izmantojot atbilstošus darbarīkus, tāpēc rosīgam dārzkopim ar laiku sakrājas vesels arsenāls – katrai vajadzībai savs instruments. Problēma rodas, kad tiem visiem jāatrod glabāšanas vieta sezonu starplaikā. Un kur nu vēl nepieciešamā apkope un uzturēšana darba kārtībā! Labs risinājums ir tādi multifunkcionālie instrumenti kā Bosch AMW – universāls palīgs gan koka vainagu un pagalma sakopšanā, gan augsto dzīvžogu apgriešanā.

Ja sapņo par dzīvžogu britu gaumē

Zemu un vidēju dzīvžogu apkopšanai paredzēti daudzi instrumenti – no vienkāršām zaru knaiblēm un mehāniskām dzīvžogu šķērēm līdz elektriskajām. Ar šiem pašiem darbarīkiem, ņemot talkā kāpnes vai sastatnes, nākas izlīdzēties arī tiem, kuri uzskata, ka pagalma norobežošanai piemērotākais ir augstais dzīvžogs. Lieki teikt, ka cirpt krūmus, stāvot uz kāpnēm vai sastatnēm, un ik pa brīdim kāpt lejā tās pārvietot pie nākamā dzīvžoga posma nav nedz droši, nedz ērti. Taču tāpēc nebūt nav jāšķiras no sapņa par dzīvžogu īstenā britu gaumē – augstu, blīvu un līdzenu. Izmantojot Bosch dārza multiinstrumentu sistēmas AMW dzīvžoga šķēru uzgali un pagarinātāju, ir vienkārši apkopt arī dzīvžogu, kas krietni pārsniedz paša dārzkopja augumu. Instrumenta dzinējs ir gana jaudīgs, lai darbs veiktos raiti, bet parocīgais rokturis un garais kāts nodrošinās ērtu turēšanu un piekļuvi gan dzīvžoga sāniem, gan augšmalai. Ja labi iepraktizējas, ar Bosch AMW var veidot pat zaļās skulptūras: kaimiņiem vai sievasmātei par pārsteigumu piešķirt kādam zaļajam augam zaķa vai ziloņa apveidus. Tehniskās iespējas ir, jāļauj tik vaļa fantāzijai!

Foto: Publicitātes attēli

Gandrīz kā konstruktors

Bez dzīvžogu līdzināšanas Bosch multiinstrumentu AMW var sekmīgi pielietot veselai virknei citu noderīgu dārza darbu: koku zaru zāģēšanai, zāles trimēšanai un pat kritušo lapu notīrīšanai no celiņiem. Visas šīs funkcijas ar vienu pamatagregātu iespējams īstenot, pateicoties atjautīgi konstruētām papildierīcēm. Darbošanās sanāk gandrīz tikpat vienkārša kā ar rotaļu konstruktoru: ņem nepieciešamo papildierīci un nostiprina to uz piedziņas bloka caurules trīs paņēmienos: vispirms atskrūvē stiprinošo rokturi, pievieno papildierīci, līdz tā ar klikšķi fiksējas. Atliek pievilkt stiprinošo rokturi, un ierīce gatava jaunam darbam - ātri un ērti!

Daudzas multifunkcionālas ierīces „iekrīt" ar to, ka nespēj nodrošināt katras atsevišķās funkcijas izpildi tādā pašā kvalitātē kā atsevišķa ierīce. Bosch AMW šis trūkums nepiemīt, jo katra no atsevišķajām papildierīcēm ir tik pārdomāta, lai sniegtu labāko, ko no tās var gaidīt. Piemēram, trimeris aprīkots ne vien ar ērtā leņķī noliecamu piedziņas kātu, bet arī ar 3,5 mm griezējstieņiem, kas stājas pretī zālei ar patiesi iespaidīgu jaudu, līdz ar to darbarīks ir piemērots paaugstinātai slodzei. Savukārt dārza lapu pūtējs nodrošina gaisa plūsmas ātrumu līdz 220 km/h un tam ir īpaši efektīva leņķī vērsta sprausla, kas ļauj nodrošināt tīrību uz pagalma celiņiem un bez pūlēm savākt dārza atkritumus.

Kādas ir galvenās Bosch AMW sniegtās priekšrocības?

- Ērti lietojams, pateicoties ergonomiskai uzbūvei un vienkāršai papildierīču nomaiņai.

- Ekonomisks un daudzpusīgs: viens tiek galā ar lielāko daļu dārza darbu, tādējādi atkrīt vajadzība iegādāties un uzturēt darba kārtībā vairākus atsevišķus instrumentus.

- Izmantojams darbībām, kas nav pa spēkam citām ierīcēm: augstu dzīvžogu apcirpšanai un bez kāpnēm nesasniedzamu koku zaru apzāģēšanai.

Bosch iesaka

Multiinstrumenta AMW piedziņas bloku var iegādāties atsevišķi un tad komplektēt ar sev nepieciešamajām papildierīcēm, taču Bosch sagatavotais piedāvājums ļauj dārzkopjiem par izdevīgu cenu iegūt savā īpašumā jau sakomplektētu daudzfunkcionālu instrumentu atbilstoši savām vajadzībām.

* AMW 10 komplekts ideālo zaru vainagu un dzīvžoga formu veidotājiem.

Komplektā ietilpst motors, zaru zāģa uzgalis, dzīvžoga šķēru uzgalis un pagarinātājs, proti, viss, kas nepieciešams, lai apkoptu augļukoku vainagus vai arī izveidotu savam dzīvžogam un citiem dekoratīvajiem stādījumiem tikpat izsmalcinātas formas kā Rundāles pils dārzā augošajiem.

* AMW 10 komplekts universālam dzīves stilam.

Komplektā ietilpst uzgalis zāliena trimēšanai, uzgalis dzīvžoga apgriešanai un uzgalis zaru zāģēšanai. Ar šādu komplektāciju iespējams uzturēt perfektā kārtībā pat vispedantiskākā namīpašnieka dārzu un pagalmu.

Vairāk informācijas: www.bosch-elektroinstrumenti.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!