Foto: Publicitātes foto

Investīcijas dārza iekārtošanā var kļūt ilgspēlējošas, ja vien saimniekiem ir vēlēšanās un iespējas veltīt laiku plānošanai un ieguldījumiem tādos materiālos, kas izdaiļos dārzu un kalpos ilgi. "Funkcionalitātes un stila atbilstība ģimenes vēlmēm ir vieni no būtiskākajiem faktoriem, kas nosaka, kādas mēbeles un aksesuārus izvēlas klienti", stāsta uzņēmuma "Terases mēbeles" vadītāja Ilze Bērziņa.

Šūpošanās ar bērnības garšu

Būtu grūti atrast bērnu, kurš izaudzis bez šūpošanās. Ne vien Lieldienās, bet arī ikdienā tā ir viena no patīkamākajām nodarbēm teju ikvienā vecumā. "Terases mēbeles" ir radušas jaunu pieeju dārza šūpolēm, pārvēršot tās par vietu, kur vienlaikus šūpojoties droši var atrasties vairāki bērni. Mazākie vienlaikus var attīstīt līdzsvara sajūtu, cenšoties nobalansēt uz plašās virsmas, kur var droši arī nokrist. Balstošā četru kāju konstrukcija nodrošina to, ka bērns nevar pārāk augstu uzšūpoties.

"Mēs visus savus izstrādājumus maksimāli cenšamies veidot no dabīgiem materiāliem, lai tie būtu ilgstoši lietojami un vizuāli pievilcīgi", norāda "Terases mēbeļu" vadītāja Ilze Bērziņa. Koks un sizāls ir tie materiāli, kas tiek izmantoti šūpoļu izgatavošanā – atbilstoši mūsu klimatam un drošības apstākļiem. "Ja esam kādā izstādē vai publiskā pasākumā, kur izvietotas mūsu konstrukcijas, bērni ir pirmie, kas ne mirki nešaubās, kā šūpoles izmantojamas", stāsta Ilze Bērziņa.

Saules peldes un atpūta pēc kārtīgas pirts pieaugušajiem

Miers un labsajūta, kas gūstama no šūpošanās, ir nepieciešama ne vien bērniem, bet arī viņu vecākiem. Mirklis pēc garas darba dienas, lai atlaistos spilvenos un palasītu kādu žurnālu, pasauļotos, vai ļautos kopīgām vakara sarunām ģimenes lokā – tas viss ir iespējams, jo "Terases mēbeļu" šūpoļdīvāna konstrukcija droši var izturēt vismaz 400 kilogramus.

Piramīdas formai, kurā iekārtas apaļas šūpoles, ir ne vien praktiska, bet arī savā ziņā maģiska nozīme, jo piramīda pastiprina enerģijas plūsmu, ko var izmantot, lai atpūstos pēc kārtīga pēriena
pirtī. Riņķa izmērs, kas ir 2 metri, ļauj pilnā augumā nogulties pieaugušajam, lai ļautos patīkamai atpūtai. Atlaišanās šādā konstrukcijā sniegs īpašu gandarījumu tiem, kam nepatīk sajust dažādas dzīvās radības - skudras, ērces un citus kukaiņus rāpojam uz ķermeņa, ja gulēšana notiek uz zemes.

Ja kādam ir mazāk vietas dārzā, vai labāk patīk atlaisties krēslā, "Terases mēbeles" piedāvā arī divu modeļu sizala krēslus, kas piekarami pie sijas vai terases malas. Tā kā sizals ir materiāls, kas tiek izmantots jūrniecībā, un ir ļoti izturīgs, tas var atrasties ārā kaut visu gadu.

Ar rokām darināti šūpuļtīkli

Ne vien laiskas izjūtas, bet arī omulības sajūtu ikvienā dārzā ienes šūpuļtīkli. Neatkarīgi no tā, - iekārti kokos, terasē vai īpaši veidotā konstrukcijā, šūpuļtīkls ir vieta, kur ļauties atpūtai. "Lai šūpuļtīkls būtu ērts un kalpotu ilgi, mēs savus izstrādājumus 100% darinām ar rokām", stāsta Ilze Bērziņa. Tas nodrošina to, ka vijumā nav neviens mezgls, kas spiestu muguru, kā arī varam veidot tādu platumu un garumu, lai tas patiešām būtu ērts, no tā šūpojoties nevarētu izkrist un pats galvenais – kalpotu ilgi. Savus šūpuļtīklus esam pieskaņojuši dažādām gaumēm – piedāvājam
gan klasiskos, gan no liektā koka, kas ļauj ērti sēdēt, kā arī izstiepjot kājas un atbrīvojot muguru, gulēt. Šūpuļtīkli tiek darināti no kokvilnas un/vai sintētikas, lai tie būtu patīkami, saskaroties ar ķermeni, kā arī tīkls ātri izžūtu pēc lietus, mainīgajos Latvijas laika apstākļos. Beidzoties vasarai,
šūpūļtīkliem ir iespējas "pārceļot" uz iekštelpām, nodrošinot jauku atpūtu arī gada vēsākajos mēnešos.

Individuāla pieeja un neordināri risinājumi

"Uzņēmuma darbības laikā esam centušies savienot klientu vēlmes "ārpus rāmja" maksimāli ar tām iespējām, ko sniedz materiāli, ar ko strādājam – koks, metāls, sizals, sintētika un kokvilna.
Ikviena klienta ideja jaunam un interesantam dārza interjera projektam ir jauns izaicinājums, kas ražotāja ikdienu padara izaicinošu. Viennozīmīgi mūsu klientu neparastākās idejas, pielāgojot mūsu izstrādājumus un spējas, ir rezultējušās projektos, ar kuriem lepojamies", norāda Ilze Bērziņa.

31. jūlijā un 1. augustā Baltzera kokaudzētavas "Atvērto durvju dienās" iespējams izmēģināt un iegādāties "Terases mēbeļu" šūpuļtīklus un citas konstrukcijas, kā arī saņemt individuālas konsultācijas saviem dārza projektiem. Uzņēmuma Facebook lapā pieejamas fotogrāfijas un informācija par izstrādājumiem.

Saziņa un jautājumi: pa tālruni 26543234, e – pastu ilze.berzina@terasesmebeles.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!