Foto: Publicitātes attēls

Kas tas ir? Mūsdienas cilvēki dārzeņu, augļu un ogu uzglabāšanai aizvien retāk izmanto pagrabus, tā vietā izvēloties tos saldēt. Tomēr pagrabs sniedz priekšrocības un izdevīgumu: tā ir kvalitatīva pārtika, veselīgi dārzeņi un augļi, kas ir labi saglabājušies pat vislielākajā ziemas salā un ekonomiska saimniekošana – tiek ietaupīta degviela, kas tiek tērēta dodoties biežos iepirkšanās braucienos.

Eko pagrabs ir inovatīvs risinājums tradicionālam pagrabam dārzeņu, augļu vai ogu uzglabāšanai. Eko pagrabs tiek izgatavots no kompozītmateriāliem un tiek daļēji ierakts zemē. Augstākās kvalitātes kompozītmateriāli nodrošina lielisku mitrumnecaurlaidību un ir pilnībā nekaitīgs pārtikas produktiem. Stiklplasts ir ekoloģisks – tas neizdala kaitīgas, toksiskas vielas. Eko pagrabs ir pilnībā pasargāts no grauzējiem un citiem kaitēkļiem. Tas ir pasargāts arī no nelabvēlīgo mikroorganismu rašanās, tajā skaitā pelējuma sēnes. Pagraba sienas neuzsūc sevī nedz mitrumu, nedz kādas smakas. Tas ir ļoti viegli kopjams un vajadzības gadījumā viegli dezinficējams.


Eko pagrabs, atšķirībā no ledusskapja vai saldētavas, temperatūras saglabāšanai neizmanto dārgo elektrību, bet vēsumu, ko dod zeme. Tas ir piemērots, lai tajā uzglabātu, piemēram, augļus, dārzeņus, mājās gatavotu vīnu un sieru. Eko pagrabam ir ērta ieeja, kas ļauj ērti ienest un iznest produktus!

Zemes vēsuma izmantošana elektroenerģijas vietā ir ne tikai naudas līdzekļu ekonomija, bet arī rūpes par izsmeļamo dabas resursu taupīšanu, kas tiktu patērēta dzesēšanas iekārtu darbināšanai ar elektrību. Eko pagrabs nodrošina neatkarību no elektroenerģijas ražotājiem un ir drošāks vēsuma avots nekā elektroiekārtas.

Plānojot būvēt pagrabu, ļoti būtisks ir gruntsūdens līmenis. Ja tas ir augsts, izbūvēt sausu pagrabu ir ļoti problemātiski. Ja gruntsūdens līmenis ir krietni augstāks par iecerētā pagraba grīdas līmeni, no tradicionāla pagraba izbūves ieceres pareizāk būtu atteikties, tā vietā izvēloties Eko pagrabu. Tā kā tas ir izgatavots no mitrumnecaurlaidīga materiāla, augsts gruntsūdens līmenis nav šķērslis Eko pagraba ierīkošanai. Mēs varam ierīkot Eko pagrabu jebkurā jūsu izvēlētā augstākā vai zemākā vietā uz jūsu zemes īpašuma.

Kā tas darbojas?

Eko pagrabs ir viegli uzstādāms. Tas tiek daļēji ierakts zemē 1,6 metru dziļumā un tiek apbērts ar zemes kārtu. Zemes uzbēruma kārta ir apmēram 0,8 m bieza. Zemes slānis darbojas kā izolācijas barjera starp ārējās vides mainīgajām temperatūrām un gandrīz konstanto grunts temperatūru, nodrošinot to, ka vasarā pagrabs nepārkarst un ziemā necaursalst.

Eko pagraba uzglabāšanas ietilpība ir 12 m3

Vairāk: www.ekopagrabs.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!