Polikarbonāta siltumnīcu reklāmās kā vienu no polikarbonāta priekšrocībām pozicionē augu aizsardzību no ultravioletā starojuma iedarbības. Dabiskos apstākļos, visas mūsu planētas attīstības laikā, augi netika aizsargāti no ultravioletā starojuma, bet fotosintēzei ir nepieciešams tikai redzamās gaismas spektrs, tāpēc auga aizsardzība no tā, kam nav nekādas būtiskas ietekmes uz augu, ir tikai reklāmas triks.

Polikarbonāts atšķiras pēc kvalitātes (un tas ļoti ietekmē tā cenu). Lai samazinātu ražošanas izmaksas, ražotāji izmanto otrreizējas izejvielas. Jo lētāks ir polikarbonāts, jo vairāk tajā ir otrreizēju izejvielu. Tāpēc, ja nolēmāt ietaupīt, tad nebrīnieties, ka karstā dienā siltumnīca nepatīkami smakos.

Lēto polikarbonāta lokšņu ražotāji taupa, veidojot polikarbonāta loksnes plānākas, salīdzinot ar dārgākām polikarbonāta loksnēm. Šādas loksnes kalpos ļoti īsu laiku. Siltumnīcas ar plānām polikarbonāta loksnēm īpaši bieži iet bojā zem sniega segas smaguma.

Ja Jums nav iespējas ziemas laikā attīrīt siltumnīcu no sniega, izvēlieties biezas polikarbonāta loksnes. Pietam, siltumnīcas stabilitāte ir atkarīga arī no karkasa materiāla. Polikarbonāta siltumnīcas no kvalitatīva un izturīga polikarbonāta ir diezgan dārgas.

Kāpēc izvēlēties plēves siltumnīcu

Daži cilvēki uzskata, ka polikarbonāts ir pārspējis visus citus materiālus, bet šis uzskats ir tālu no patiesības. Plēvei ir savas priekšrocības.

  1. Plēvi ir vienkārši ekspluatēt. Lai pārklātu plēvi ar siltumnīcu nav nepieciešama īpaša piepūle.
  2. Ziemā plēvi noņem. Un šeit, kā jau varēja nojaust, ir galvenā plēves priekšrocība:
  • Cilvēki par plēves siltumnīcu trūkumu uzskata, ka plēve katru gadu ir jāuzstāda no jauna. Bet, tas tieši ir pluss, nevis trūkums, jo visu ziemu Jūs varat neuztraukties par šo siltumnīcu, kad, piemēram, polikarbonāta siltumnīca deformēsies zem sniega svara. Tāpēc, ja ziemas laikā nav iespējams apmeklēt siltumnīcu un attīrīt to no sniega, plēves siltumnīca ir ļoti piemērots variants.
  • Vēl viena priekšrocība ir tāda, tad, kad tiek noņemta plēve, augsni var nosegt sniegs, kas nodrošina dabisku mitrumu un temperatūru jaunu augsnes mikroorganismu attīstībai. Siltumnīcās ar jumtu, augsne bez sniega dziļi sasalst un mikroorganismi iet bojā, tāpēc siltumnīcas augsne ir jāpārklāj ar sniegu vai mēslojumu. Pretējā gadījumā augsne nepaspēs atsalt līdz sezonas sākumam.

Vairāku gadu garumā SIA "Averto" ir apkopojuši klientu atsauksmes, sekojuši daudzu patstāvīgo klientu ieteikumiem, kā rezultātā tirgū tiek piedāvātas vēl ērtāk izmantojamas siltumnīcas "PORTA", kurām vienā galā ir virināmas rāmja durvis, otrā siltumnīcas galā durvis ir uz rāvējslēdzējiem, kas atvieglos siltumnīcas vēdināšanu.

Izvēle ir Jūsu rokās!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!