Foto: Publicitātes foto
Nolijis spirgts pavasara lietus un uz brīdi radījis ilūziju, ka viss, itin viss – dārza celiņi, tavas mājas fasāde, dārza terase un pat auto – ir brīnumtīrs un mirdzošs. Taču paiet stunda, lietus radītais spožums izžūst, un... atklājas patiesība. Apkārtne tā vien brēc pēc tīrības, pēc kārtīgas pavasara uzkopšanas. Ja ņemsi talkā kādu no bosch augstspiediena tīrītājiem, darbu paveiksi ātri, viegli un ar minimālu piepūli.

Augstspiediena tīrītājs Bosch AdvancedAquatak 150

Nevar noliegt, ka ilgus gadus, pat gadu des­mitus, apkārtnes sakopšanā (ne tikai laistīšanā) labs palīgs bija visvienkāršākā dārza šļūtene. Ja vajadzēja lielāku spiedienu, to vienkārši ne­daudz aizspieda ar pirkstu un varēja iegūt teju vai augstspiediena mazgātāju. Nu, vismaz tie, kam labi darbojas iztēle... Vēlākos gados tika pilnveidotas arī šļūtenes un šādu tādu spiedie­nu no tām varēja izdabūt, pateicoties speciālai uzskrūvējamai uzpariktei jeb sprauslai. Un tomēr – estētiskās prasības ar šādu instrumen­tu īsti apmierināt nebija iespējams, vien mazliet paskalināt smiltis un dubļus. Un tā, pavisam nemanot, itin viss tuvākajā apkārtnē sāka iegūt tādu kā pagātnes dvesmu. Loģiski, jo ar gadiem nolietojas itin viss...


Gluži citādi tas ir mūsdienās, kad pat pedan­ta prasības īstenot palīdz Bosch augstspiediena tīrītāji. Iespējams, pat neesi iedomājusies, cik daudzos un dažādos veidos ikdienā var palīdzēt tāds neliels aparāts. Tas būs lielisks palīgs bruģakmens tīrīšanai un atbrīvošanai no sūnām (tev nebūs jāplēš un jāberž, instruments darbu paveiks tavā vietā). Ar milzu spiedienu, ko rada salīdzinoši nelielais aparātiņš, iespē­jams no netīrumiem atbrīvot mājas fasādi, kas līdz šim bijis ārkārtīgi grūti paveicams darbs, se­višķi, ja ēkas apmetums ir ar faktūru. Nomazgāt logus no ārpuses. Beidzot uzpost dārza terases dēļus, kuros iestrādātas sīkas rieviņas un tāpēc uzkrājas ziedputekšņi, ēdiena paliekas un dažā­di netīrumi. Un tikai spiediena tīrītājam ir jauda, lai atbrīvotu lietus mucas (kura gan nepazīst cīņu ar zaļajām nogulsnēm...), garāžas vārtus un citas aizaugušas lietas no netīrumiem! Arī noskalot automašīnu pēc pārbrauciena pa pu­tekļainiem zemes ceļiem vairs nebūs jābrauc uz mazgātavu. Un dārza mēbeļu komplekts atkal izskatīsies kā jauns. Tu varēsi nomazgāt arī savu velosipēdu. Tici vai ne, bet pēc pirmās lielās tīrī­šanas tev šķitīs, ka tuvākajā apkārtnē veikta ne tikai ģenerāltīrīšana, bet pat ģenerālremonts.

Un tas vēl nav viss – atšķirībā no visparas­tākās dārza šļūtenes augstspiediena tīrītājs būs arī tavs labākais draugs laika un līdzekļu taupīšanā. Pierādīts, ka augstspiediena mazgā­tājs, darbojoties ar spiedienu, kas aptuveni div­desmit piecas reizes pārsniedz dārza šļūtenes spiedienu, patērē teju astoņreiz mazāk ūdens. Tātad vajag mazāk laika un darba, lai paveiktu nepieciešamos darbus.

VAIRĀK DARBA, LIELĀKA JAUDA

Viss skaidrs – bez tik lieliska palīga neiztikt! Bet kādu iegādāties? Vispirms izdomā, ko īsti gribēsi mazgāt un tīrīt. Kārtīgi izvētīt nobruģētās piemājas taciņas, šad tad noskalot auto un dārza mēbeles vai tomēr vēlēsies ķerties pie nopietnākiem darbiem: veikt smagus, liela apjoma tīrīšanas darbus, piemēram, lielu terašu, zirgu pārvadāšanas piekabju, pilnpiedziņas automašīnu, kvadriciklu, staļļu un peldbaseinu vai pat tenisa kortu tīrīšanu. Jo spēcīgāka būs ūdens plūsma, jo vieglāk un ātrāk iespējams notīrīt netīrās virsmas. Tātad – jo vairāk darba, jo lielāka jauda nepieciešama tavam jaunajam palīgam. Katrā ziņā Bosch augstspiediena tīrītāju AQT sortiments dos tev iespēju rast vislabāko risinājumu visu vajadzību apmierināšanai – sākot ar sākuma līmeņa augstspiediena tīrītāju, kas ļauj veikt tīrīšanas pamatdarbus, un beidzot ar augstas veiktspējas augst­spiediena tīrītāju modeļiem, kas ir paredzēti visdažādā­kajiem tīrīšanas darbiem.

Ja neesi gluži pils un milzu staļļu īpašniece, par lielisku palīgu kļūs tīrītājs Bosch AQT 37-13. Tam ir izturīga konstrukcija, 130 bāru liels spiediens, bagātīgs aprīkojums un plašs piederumu klāsts. No dārza mē­beļu atsvaidzināšanas un automašīnu mazgāšanas līdz terašu vai piebraucamo ceļu tīrīšanai – augstspiediena tīrītājs AQT 37-13 ļaus veikt neskaitāmus uzdevumus, būs ideāls liela apjoma tīrīšanas darbiem un stipri iecie­tējušu nosēdumu attīrīšanai mājas tuvumā.

ŅEM VĒRĀ! Rūpīgi seko līdzi spiedienam (tas ir regulējams!), ar kādu mazgā, piemēram, mājas fasādi vai terases dēļus. Instruments nodrošina tik lielu spiedienu, ka var nosist mājai krāsu, bet terases dēļos iegravēt tavu monogrammu...

IZTĪRA PAT NEAIZSNIEDZAMUS KAKTUS!

Ko īsti nozīmē bagātīgs aprīkojums un piederumu klāsts? Vispirms jau jāpiemin, ka šim instrumentam ir automātiskās apturēšanas sistēma, kas nodrošina jaudas padevi tikai tad, kad tā ir nepieciešama. Vēl tam ir pieejama universāla sprausla Trīs vienā. Tas nozīmē, ka instrumentam pieder augstspiediena galva ar rotosprauslu, turborotosprauslu un ar zemspiediena režīmu darbam ar tīrīšanas līdzekli. Papildus pieejama arī deviņdesmit grādu jeb taisnleņķa sprausla, ar kuru iespējams izmazgāt arī grūti pieejamas vietas, kā note­ku stūrus, dažādas savienojuma vietas, kuras līdz šim iztīrīt bijis gandrīz neiespējami.

Lai terasē uzsūktu peļķes un nosausinātu mitrās vietas, pievienojiet instrumentam uzsūkšanas sprauslu.

Augstspiediena tīrītājs Bosch AQT 37-13

Arī tad, ja nosprostojušās caurules vai noteces, vairs nav jāmeklē meistara palīdzība. Viegli izskalosi tās, izmantojot šļūteni noteču tīrīšanai. Speciāls uzgalis paredzēts arī terašu tīrīšanai.

Savukārt jaunās paaudzes augstspiediena tīrītājiem AdvancedAquatak 150 un AdvancedAquatak 160. ir ab­solūti unikāls sūknis jeb sirds, kas darbina instrumentu. Visiem līdzšinējiem augstspiediena mazgātājiem bijuši trīs cilindru sūkņi, bet šim, jaunajam, ir četru cilindru sūknis, ko patentējis Bosch. Tas nozīmē, ka jaunās paaudzes tīrītāju jauda ir vēl lielāka, nekā jebkad bijis iespējams.

Jāpiebilst, ka izturīgā konstrukcija, nelielais svars un kompaktā uzbūve ļauj Bosch augstspiediena tīrītāju AQT viegli pārnest un ērti manevrēt ar to, kā arī ātri uz­stādīt. Bet, kad darbs pabeigts, ātri un viegli atkal salikt un uzglabāt, neaizņemot daudz vietas.

www.bosch-garden.com

Reklāmraksts publicēts žurnālā IEVAS MĀJA 03.05.2017.



Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!