Foto: Publicitātes foto
Siltumnīcas uzdevums ir gādāt, lai maksimāli efektīvi tiktu izmantots saules siltums vietā, kur vēlaties audzēt dārzeņus (tomātus, gurķus, papriku u.c.). Līdz ar to siltumnīcas segumam ir jālaiž cauri pēc iespējas plašāks saules starojuma spektrs, tās konstrukcijai jānodrošina pēc iespējas mazāki siltuma zudumi un vienlaikus jābūt vēdināšanai – lai vienmēr augiem pietiktu svaiga gaiss un tie tiktu pasargāti no lielā karstuma.

Viena no visvieglāk uzstādāmajām siltumnīcām ir Baltijas tirgū iecienītā polikarbonāta siltumnīcas SIMPLE un SIMPLE PLUS. Šīs siltumnīcas būs ideālais risinājums, lai nodrošinātu augiem augstāk minētos apstākļus.

Kāpēc izvēlēties siltumnīcu SIMPLE PLUS?

Loki ir siltumnīcas galvenais nesošais elements. Siltumnīcas modelim SIMPLE PLUS tiek izgatavoti speciāli loki no cinkota metāla kvadrātcaurules 20x20 mm, kā arī ir palielināts arī loku skaits (loka solis – 60 cm), kas nodrošina vienmērīgāku sniega slodzes sadalījumu uz šūnu polikarbonātu. Tieši tāpēc siltumnīcas SIMPLE PLUS karkass mierīgi iztur daudz lielāku slodzi, nekā ekonomiskās klases siltumnīcas.

Siltumnīcas abos galos ir vēdlodziņi. Siltumnīca ir nosegta ar vienu no izplatītākajiem siltumnīcu segumiem – polikarbonātu. Šūnu polikarbonātu ir viegli izliekt, tāpēc tas ir piemērots tuneļveida siltumnīcām. Siltumnīcu cena ir atkarīga no polikarbonāta biezuma (3.5-6mm), ilgmūžības (8-15 gadi) un siltumnīcas izmēra. Siltumnīcas bāzes garums ir 4 m, kuru iespējams pagarināt par 2 m līdz jebkuram izmēram.

Siltumnīcu Simple cenas martā:

3x4 m – no 317 €
3x6 m – no 407 €
3x8 m – no 497 €
3x10 m – no 587 €

Kas jāievēro montējot polikarbonāta siltumnīcu

Ja siltumnīca tiek uzstādīta gadiem ilgi apstrādātā sakņu dārzā, tad nav nepieciešama īpaša augsnes sagatavošana. Savukārt, ja siltumnīca tiks uzcelta vietā, kur līdz tam bijis tikai zāliens, iesakām vietu, kur tiks uzstādīta siltumnīca, sagatavot jau iepriekš un tikai pēc tam tur uzstādīt siltumnīcu.

Lai siltumnīca ilgāk kalpotu, iesakām polikarbonāta lokšņu galus vajadzētu nosegt ar polikarbonāta UP profilu vai nu ar speciālu, āra apstākļiem piemērotu, līmlenti, lai starp polikarbonāta šūnām neiekļūtu mitrums, kas ir labvēlīga vide aļģēm.

Jāievēro arī pareizs montāžas virziens – polikarbonāta sieniņām jāiet no augšas uz leju, nevis horizontāli. Uzstādot siltumnīcu, nedrīkst sajaukt arī polikarbonāta plāksnes virspusi un iekšpusi.

Ja netālu no siltumnīcas aug koks, tāpat kā mājas jumts, arī uz siltumnīcas var sākt sūnot. Tāpēc siltumnīca ik pa laikam ir jānomazgā. Bet, lai polikarbonātu nesaskrāpētu, to vajag mazgāt ļoti saudzīgi – ar mīkstu lupatiņu un bez ķīmijas.

Arī ziemā tīrot sniegu, jāizvairās no polikarbonāta saskrāpēšanas. Tāpēc nevajadzētu to darīt ar lāpstu vai asu slotu.

Zvaniet pa bezmaksas tālruni 80205305 un mūsu siltumnīcu eksperti sniegs jums konsultāciju.

Pērc siltumnīcu tikai pie profesionāļiem! www.averto.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!