Foto: Shutterstock
Iespējams, kāds nemaz nezina, ka arī līdakaste, ko pareizāk dēvēt par sansevjēru, mēdz atrādīt savus smalkos, baltos ziediņus, un tas patiesi ir reti, krietni ierastāk redzēt skaisti izslējušās stingrās lapas. Kā tad rūpēties par augu, kad tas saņēmies atrādīt arī smalkos ziedus?

Līdakastei ziedēšanas laikā parādās garas vārpas, uz kurām pakāpeniski atveras nelieli ziediņi, kas mēdz arī patīkami smaržot. ''Cālis'' forumā šī auga saimnieki stāsta, ka ziedu smarža atgādinot naktsvijoles, tikai nedaudz maigāku. Ziedu krāsa visbiežāk ir blāvi dzeltena vai balta. Ziedēšana visbiežāk novērojama tieši ziemas un pavasara sezonā, kad gaisa temperatūra ir zemāka.

Pieredzējušie forumā stāsta, ka līdakastes ziedēšanu varot piedzīvot, kad ar augu regulāri pārmīti labi vārdi un tas teju jau kāpj pa podu ārā – augam patīk šaurība un tikai tādos apstākļos tas aplaimos ar ziedēšanu. Protams, pirms tam augs jāmēslo, jālaista, un par pamatprasībām vairāk var uzzināt šajā rakstā.

Ja līdakaste zied reizi gadā, tā ir zīme, ka augs dzīvo ideālos apstākļos un ar katru gadu tad arī var palielināties ziedu vārpu skaits. Ziedēšana liecina ne vien to, ka augs labi jūtas, bet tas arī nobriedis – sakņu sistēma ir nobriedusi un pods ir bijis pat nedaudz par šauru. Līdakaste ir viens no tiem augiem, kam labpatīk tieši mazi podi, tāpēc nesteidz to pārstādīt uz lielākām mājām, raksta ''Smart Gardens''.

Foto: Shutterstock

Ziedēšanas laikā augs veido vairāk saknes, tāpēc tajā laikā noteikti nevajadzētu pārstādīt. To var darīt kādu laiku pēc noziedēšanas, kad saknes būs piepildījušas visu podu. Pārstādīšanā nevajadzētu aizrauties ar pārāk liela poda izraudzīšanos – pielāgo tam tikai nedaudz lielāku podu par iepriekšējo, citādi ziedi neparādīsies vēl ilgi.

Ja vēlies pagarināt šo ziedēšanas laiku, augs jānovieto vēsākā vietā, kur temperatūra ir līdz +16 grādiem. Liela kļūda ir ziedēšanas laikā augu pēkšņi sākt rūpīgāk laistīt – pārlieku lielā mitruma ietekmē ziedi var ātri vien noplakt, tāpēc turpini par augu rūpēties tieši tāpat, kā līdz ziedēšanai. Par ļaunu nenāks, ja lapas noslaucīsi no abām pusēm ar viegli mitru drānu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!