Ja vēlies interjeru papildināt ar kādu eksotisku augu, tad atliek vien iegādāties sulīgu ananāsu, gardu muti apēst to, bet eksotiskās lapas atstāt stāda audzēšanai. Jau pēc pāris nedēļām no spurainajām lapām izaugs koši zaļas un tropiskas lapas.

Pirms ķeries klāt ananasa lapotnes iestādīšanai, ir jāveic pāris priekšdarbi. Vispirms noplēs augļa mīkstuma daļu tā, lai paliek tikai lapu sakne. Vislabāk to izdarīt, vienā rokā turot lapotni, otrā augļa daļu, un griežot rokas pretējā virzienā. Ja griezīsi ar nazi, tad lapotnes sakne var tikt sabojāta.

Pēc tam jānoplēš mazās lapiņas, kas izaugušas ap lapotnes saknes daļu. Plēs tās nost pa vienai, līdz redzama saknes augļa daļa, aptuveni 2,5-3 cm platumā.

Sagatavo poķu podu vai trauku, kurā vēlies audzēt ananāsu, ieberot tajā citrusaugļiem paredzētu augsni. Izveido nelielu iedobi poda vidū un ieliec tajā lapotnes daļu. Kārtīgi piespied pie saknes daļas augsni, lai nekur nebūtu tukšas spraugas.

Pēc iestādīšanas, kārtīgi aplaisti augu, lejot ūdeni ne tikai augsnes daļā, bet arī uz lapotnes.

Svarīgi!

  • Stādīšanai var izmantot tikai tādu lapotni, kas nav bojāta. Lapas nedrīkst būt sažuvušas vai kā citādi bojātas, tad augs var arī neizaugt. 
  • Ievēro regulāru laistīšanu, jo kā jau eksotiskam augam, tam labpatiks mitrums. Vari augsni papildināt arī ar mēslojumu, kas paredzēt citrusaugļu audzēšanai. 
  • Ja augam būs piemēroti apstākļi, tas var izaugt ļoti liels, tāpēc atvēli tam daudz vietas. 

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!