Foto: Shutterstock
Ja veikalā pavasara puķu stādi vēl ir nelieli un lapas vēl nav izslējušās tik garas, tad mājās jau pēc dažām dienām, it īpaši siltā klimatā, lapas sāk liekties pāri puķupoda malām un arī ziedkāti sāk liekties uz visām debespusēm.

Īpaši raksturīgi liekties lapām un ziedkātiem ir narcisēm un hiacintēm – tāpēc abos gadījumos atrod tādus puķupodus, kas palīdzētu nostutēt noliekušās auga daļas. Ļoti labi šādām situācijām noderēs cilindra formas trauki, kuros iestādīt sīpolpuķes – augstās malas neļaus noliekties līdz pašai apakšai nedz lapām, nedz ziedkātiem, kas tādā veidā var arī nolūzt.

A post shared by 💚Meke (@mekeluise) on Jan 28, 2018 at 10:54am PST

Ja nav piemērota puķupoda, bet tūdaļ pienāks brīdis, kad lapas jau lieksies pāri malām un lūzīs, augšējā daļā aptin lapotnei kādu auklu vai diegu – arī tad lapas kompakti turēsies vienkopus un vienviet.

Kā iestādīt hiacintes, lai tās neliektos?

Foto: DELFI

Kamēr vēl var, izmantojam šo laiku, lai baudītu aromātisko hiacinšu burvību. Veikalos iegādātās hiacintes podiņos parasti ilgi nevar tajos uzglabāt, jo zieda kāts ir smags un agrāk vai vēlāk tas noliecas. Kā uzglabāt hiacintes, lai tās neliektos un slietos uz augšu?

Lasīt vairāk

Lai arī šajā piemērā parādīts, ka cilindra formas traukā iestādītas hiacintes, tāpat var darīt ar narcisēm, tulpēm, krokusiem un citām pavasara sīpolpuķēm, kurām raksturīgi liekties. Pat ja kaut kas nolieksies, tas nebūs tik bīstami augam, lai nolūzt lapas vai ziedkāts.

Vēl var izmantot kādus irbulīšus, zarus vai citus garus priekšmetus, ko iesprauž augsnē līdzās sīpolpuķēm, tādējādi ļaujot atstutēties druknajam ziedkātam.

Interesantu noformējumu iegūsi, ja garās narcišu lapas sapīsi glītā pīnītē. Bizes galu sasien ar zaļu diegu vai aukliņu, un izskatīsies ļoti radoši. Starp citu, šī ideja der arī tad, kad narcises jau pašas noziedējušas un palikušas vien garās lapas – lai noformējums izskatītos glītāks, sapin no tām daudz mazu bižu.

A post shared by Zane (@zane_karklina) on Jan 27, 2018 at 2:37am PST

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!