Foto: Shutterstock
Hiacintes ir vienas no dievinātākajām pavasara sīpolpuķēm, un ne velti – smarža ir debešķīga, turklāt smalkajiem ziediem klātais ziedkāts jebkurā telpā vieš pavasara noskaņu.

Tā kā nu jau visos veikalos gozējas lielie sīpoli mazajos podiņos, kur kuru katru brīdī starp lapām izsprauksies arī ziedi, īstais laiks padomāt katram par kādu pavasarīgu kompozīciju. Tā kā hiacinšu stādi nav nemaz tik dārgi ne pa vienam, ne pa vairākiem podiņā, var izvērsties ar idejām. Lielākā traukā var sastādīt daudz un dažādu krāsu hiacintes, lai spilgtās pavasara krāsas rotā telpu.

Minimālisma cienītāji var aizlienēt ideju vienu vienīgu sīpolu iestādīt krūzē vai glāzē un ar nelielu pavasara devu izrotāt kafijas galdiņu vai brokastu pasniegšanu.

Cilindra traukos var sīpolus gluži vienkārši iemērkt ūdenī, un arī tā tie labi augs un atrādīs ziedus.

A post shared by Yuu Imokawa (@delotta) on Mar 1, 2018 at 10:05pm PST

Citos traukos var sīpolus nostabilizēt ar akmeņu palīdzību. Gan puķēm būs vieglāk, gan trauks interesantāk izskatīsies.

Ja esi vairāk iecienījis grieztos ziedus, palūko, kas jādara, lai ziedkāti saglabātos stingri un ziedi friši vēl ilgi. Savukārt kompozīciju cienītājiem ieteicams palūkot idejas, kā stādīt hiacintes, lai pēc izplaukšanas ziedkāti pārlieku nesaliektos un nenolūztu, tāpat ņem vērā ieteikumus par hiacinšu laistīšanu. Taču tad, kad hiacintes savu parādi jau izsmēlušas, nesteidz sīpolus izmest, bet saglabā tos līdz stādīšanai dārzā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!