Foto: Shutterstock
Puķu podu iztrūkums varētu būt sastopams katra mājās, tāpēc vērts nodrošināties ar rezervēm, kur iestādīt kādu sīpolpuķi, kas mājoklī ieviestu pavasarīgas vēsmas, vai izveidot jaunus puķu podus, aizstājot ar tiem vecos un garlaicīgos.

Skārda bundžas pēc to satura izmantošanas parasti bez žēlastības izmetam, bet patiesībā tās var kalpot kā ļoti labs pamats puķu podu izveidei. Puķu podus no bundžām var likt uz palodzes, plauktiem, bet ļoti labi tie izskatīsies arī piestiprināti pie kāda dēlīša, tādā veidā radot vertikālo apstādījumu.

Lai izveidotu stilīgu puķu podu, nepieciešama viena vai vairākas skārda bundžas, nagla un āmurs, un krāsa vai citi materiāli bundžas apdarei.

Vispirms rūpīgi nomazgā etiķeti no bundžas, ja tā nenāk tik viegli nost, tad kādu laiku pamērcē to siltā ūdenī vai etiķeti notīri ar nagu lakas noņēmēju vai eļļu. Kad bundža ir tīra un bez papīriem, ar naglas un āmura palīdzību izveido caurumus apakšā, lai auga saknes elpo un ir, kur notecēt liekajam ūdenim.

Nākamais solis ir bundžas apdare – nokrāso to ar krāsu, nopūt ar krāsu aerosolā vai aplīmē ar kādu papīru, bet, ja vēlies, saglabā bundžas oriģinālo izskatu. Lūk, arī gaumīgs piemērs, kur puķu pods labi izskatās ar visu etiķeti!

A photo posted by yejiny (@yeeejiny) on Nov 21, 2014 at 2:15am PST

Lai liekais ūdens nekaitētu augam, vispirms pamatnē ieber oļus, granti vai kaut riekstu čaumalas, un tikai tad piepildi ar substrātu, kas piemērots augam. Ņem vērā, ka bundža nav tik liela, lai tajā varētu stādīt augu, kam ir tieksme strauji plesties, tāpēc šādos traukos labi izskatīsies sukulenti.

#部長のリメ缶 を見てニヤニヤ。 #succulent #plant #canpot

A photo posted by aki pottery (@akipuku) on Sep 13, 2014 at 7:45pm PDT

Starp citu, itin labi izskatīsies, ja izveidosi kompozīciju no vairākām bundžām, kas ir katra savā izmērā un varbūt arī krāsā. Vairāku bundžu kompozīciju pie dēlīša var novietot uz balkona, pie ārdurvīm vai vienkārši pie kādas šauras brīvās sienas, kur piestāvētu vertikāls apzaļojums.

#트리안 #캔 #캔화기 #seesaw #이쁜가게 #시소 #인계동 #수원 #trian #can #canpot

A photo posted by Yeong-eunSeo (@seesaw_project) on Sep 17, 2015 at 12:01am PDT

Skārda bundžās eleganti izskatīsies iestādītas dažādas pavasara sīpolpuķes, piemēram, hiacintes, tāpat šeit var iestādīt garšaugus, ko pēc tam glabāt virtuvē uz palodzes.

Ļoti labi izskatīsies puķu podi, ja skārda bundžas malas izrotāsi ar pielīmētiem dekoriem, piemēram, salmiem, kociņiem, papīra strēmelēm vai citiem rotājumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!