Foto: Shutterstock
Telpaugi un to aplīmēšana ar spīdumiem, šķiet, divas nesavienojamas lietas, tomēr tieši sukulenti ir tam piemēroti. Pošot māju Jaunā gada sagaidīšanai, vari aizņemties oriģinālo ideju par sukulentu aplīmēšanu ar spīdumiem.

Zaļo sukulentu rotāšana šādā veidā nav nekas jauns – augi pieejami jau veikalos aplīmēti, tāpat redzēts, ka tā lapiņas nopūstas ar krāsu. Sukulenti ir ļoti izturīgi augi un tiem nekaitē klājums uz lapām, jo tas laika gaitā ataugs un kļūs atkal zaļš. To pārbaudīja arī ''Tavs Dārzs'', pirms laika iegādājoties sukulentu podiņā, kas bija nokrāsots sarkanbaltsarkanās krāsās, gluži kā Latvijas karogs. Lai arī skeptiskums lika domāt, ka ilgdzīvotājs tas nebūs, jau pēc gada ataugušas bija teju visas lapiņas un krāsa nekādā mērā neietekmēja sukulenta augšanu.

Kā spīdīgus sukulentus izveidot pašam? Skaisti izskatīsies, ja šādi izgreznosi vairākus sukulentus, katru citas krāsas spīdumiem vai krāsu. Procesam nepieciešama līme aerosolā (meklē mākslas un kancelejas preču veikalos) un spīdumi pēc izvēles (neizvēlies pārāk biezus un graudainus, jo tie kritīs nost).

Vispirms sukulentus nopūt ar līmi, uzmanot, lai tā netiek uz substrāta. Kamēr līme vēl nav nožuvusi, uzber uz lapiņām spīdumus un ļauj tiem piekalst. Ja vēlies, pirms līmes vari sukulentu nopūst ar kādu krāsu un tad virsū bērt spīdumus. Tāpat interesants noformējums būs, ja arī pašu podiņu nokrāsosi.

Ziemai pieskaņots noformējums būs, ja spīdumu vietā izmantosi mākslīgo sniegu, ko var izveidot arī pats. Pēc līmes uzpūšanas uzber sniedziņu un sukulenti izskatīsies kā apsniguši.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!