Orhidejas savu pasakaino ziedu daili atrāda vien tad, ja viss ir augam pa prātam, un pareizs novietojums ir viens no priekšnosacījumiem. Kā jebkuram telpaugam, arī orhidejām ir ieteicamie apstākļi attiecībā uz poda novietojumu un apkārtējiem apstākļiem.

Tam, kāpēc orhidejai strauji nobirst ziedi, tā nejūtas labi, neskatoties uz visiem pūliņiem kopšanā, iemesls var būt novietojums. Ļoti svarīgi ievērot, lai orhidejas nebūtu caurvēja ceļā. Gaisa apmaiņa augam ir vajadzīga, bet ne tik jūtama.

Jāņem arī vērā, ka dažādām orhidejām prasības var atšķirties, piemēram, vienai vajadzēs gaišāku vietu, citai tumšāku. Piemēram, vairāk gaismas vajadzēs cimbīdijai, dendrobijai, bet tumšāku falenopšiem un Venēras kurpītēm, norāda pieredzējušie orhideju audzētāji ''Estere-orhidejas.id''. Pat ja augs ir gaismas mīlis, jāatceras, ka tieši saules stari arī var kaitēt.

Vēl dažas interesantas norādes – orhidejām nepatiks atrasties jebkuru augļu tuvumā, it īpaši ābolu, tāpēc turi pa gabalu puķupodu no augļu trauka. Kāpēc? Augļi nogatavojoties izdala etilēnu, un tas veicina ātrāku orhideju pārziedēšanu. Citreiz var gadīties, ka orhidejai nepatīk arī citu augu klātbūtne, tāpēc, ja viss darīt kā pēc priekšrakstiem, bet tāpat kaut kas nav kārtībā, pamēģini nolikt citur līdzās stāvošos augus.

Ikviens augs ir pateicīgs par svaigu gaisu telpā, bet, ja tas ir piesmēķēts, orhidejas jo īpaši izrādīs pret to nepatiku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!