Foto: Shutterstock
Ne visi apveltīti ar gādīgu attieksmi pret telpaugiem, taču tas nenozīmē, ka visi nav pelnījuši mājokli izrotāt ar zaļajām rotām. Tieši tāpēc istabas augi ir tik daudz un dažādi, katrs ar savām prasībām un īpatnībām, lai mēs varētu tiem pielāgoties un izvēlēties savam dzīves ritmam piemērotākos.

Viena no biežākajām kopšanas prasībām augiem ir laistīšana. Ja zini, ka izsekot regulāri līdzi noteiktajām laistīšanas reizēm nespēsi, izvēlies augu, kas pacietīs ilgāku laiku bez ūdens un no tā daudz necietīs. Un tie nebūt nav mākslīgie augi, kas to pārcieš. Vispārīgos terminos runājot, reta laistīšana nepieciešama sukulentiem – tie ir tik dažādi, ka var pat apmulst no piedāvājuma. Zaļi, ar divkrāsu lapām, ziedoši un zaļojoši. No sukulentiem izvēlies aloji, kas noderēs arī ārstnieciskiem nolūkiem, havortiju, rožlapaino sukulentu eševēriju, eiforbiju vai pat visiem zināmo naudas koku jeb krasulu, kas arī ierindojas starp sukulentiem.

Taču nebūt nav tā, ka tikai sukulenti pacieš ilgāku laiku bez ūdens. No plašā klāsta var izvēlēties arī dižo aspidistru, kas ne velti angļu valodā tiek dēvēts par dzelzs augu – izturīgs un skaists pat bez ilgas aprūpes. No augiem ar lielām, dekoratīvām lapām vēl var izvēlēties jukas, arī līdakastes neliks vilties, tāpat asparāgi ar smalkajām lapiņām dzīvespriecīgi atsvaidzinās noskaņu mājoklī.

Ja mājoklis ir silts, tad piemēroti būs kaktusu veidīgie augi, kas arī neprasa biežu laistīšanu. No tiem vari izvēlēties Ziemassvētku kaktusu, ripsāli, rebūciju, gastēriju un citus adatainos skaistuļus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!