Foto: Shutterstock
Līdz ar pirmajām dienām, kad saules gaisma katru dienu redzama arvien ilgāk un saules stari spīd spožāk, uz palodzēm sparīgi sāk augt dažādi dīgsti – kreses, redīsi, sinepes, zirņi un citi labumi. Pašiem piefiksēt to brīdi, kad no sēkliņas izšķiļas pirmais zaļums, ir grūti, taču šis uzņemtais video parāda, cik strauji pa dienām mainās to attīstība.

Četros dažādos trauciņos sabērtas dažādas sēkliņas dīgstu audzēšanai, un katrā trauciņā zaļums parādās citā laikā. Interesanti, ka pirmajās dienās izmaiņas redzamas tikai vienā trauciņā, taču jau ar ceturto dienu strauji sāk dīgt arī citos trauciņos ieliktās sēkliņas. Trauciņš, kurā bija redzamas pirmās pazīmes dīgstu attīstībā, zaļumi izauga visstraujāk. Devītajā dienā, kad trijos no četriem traukiem jau stiepās visai gari zaļumi, viens vēl it kā snauduļoja, tomēr arī tajā jau pēc dažām dienām parādījās sārti dīgsti.

Palūkojot, kādi dīgsti izskatās jau 17 dienā, gluži vai neticami šķiet, cik gan bagātīgi var sazaļot viens neliels trauciņš no tik niecīgām sēkliņām.

Video:

Ja vēlies redzēt, kā dīgstus audzē profesionālās audzētavās un kā tur pie bagātīgas zaļumu ražas tiek jau krietni pirms februāra spilgtajiem saules stariem, palūko šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!