Mostas daba, mostamies arī mēs! Pavasara gaidās zaļo augu nevar būt par daudz, tāpēc kāds jauns puķupods, piemēram, no betona, interesanti papildinās interjeru ar vēl kādu stādu. Apgūsti māku uztaisīt šādu puķupodu, un kas zina, varbūt tev iepatiksies un iedvesmosies uztaisīt vēl kādu citas formas puķupodu.

Ģeometriskas formas puķupods kaut izklausās sarežģīti veidojams, taču video pamācība pierāda, ka ar čaklo roku palīdzību tas var tapt bez īpašas literatūras studēšanas. Būs vajadzīgs vien betona maisījums, papīrs, šķēres, zīmulis, līmlenta, mērlente un, protams, pacietība!

Vispirms uz papīra, vēlams, stingra, piemēram, kartona, uzzīmē trafaretu ģeometriskajam veidojumam – cik lielus rombus, rūtis vai trīsstūrus sazīmēsi, tik lielas arī būs šķautnes puķupodam. No papīra izgriež arī puķupoda pamatni, bet sānu malas saloka, lai veidotos ģeometriskie locījumi.

Ar līmlenti nolīmē lapas, arī ģeometrisko trafaretu, un salīmē visu kopā, lai izveidojas papīra puķupods. Ar līmlenti noklātajai virsmai jābūt tur, kur liesi betonu, lai pēc tam viegli izlieto masu izņemt. No atsevišķas lapas salīmē cilindra formas turzu. Atceries, ka tai pēc izmēra jābūt lielākai, jo izlietā masa paņems dažus centimetrus no malām. Lai nebūtu tā, ka iecerēto augu vairs nevar vidū iestādīt, taisi lielāku puķupodu, nekā esi paredzējis, lai ir rezerve.

Tad ielej sajauktu betona maisījumu, vidū iestiprini papīra turziņu – ar to izveido malas un saglabā tukšu vidu. Tad atliek vien gaidīt, lai betons sakalst, un podā var stādīt kaktusu, hiacinti, sukulentu vai piepildīt ar grieztajiem ziediem.

Ideja!

Starp citu, šādi trauki var kalpot arī citiem nolūkiem, piemēram, rakstāmpiederumu glabāšanai.

Betona puķupodi ir arī ļoti pateicīgi apzīmēšanai un krāsošanai. Vari izpausties ar dizainu, nopūšot ar krāsu, apgleznojot ar otiņu vai kā citādi izrotājot.

Neparastu puķu podu veidošana no betona un kūdras

Foto: Shutterstock

Kamēr līdz puķu stādīšanai dārzā vēl nedaudz jāpaciešas, ir īstais laiks sagatavot interesantus puķu podus, kuros audzēt ne tikai telpaugu, bet vēlāk dārza puķes. Aizņemies šo ideju un ķeries pie darba!

Lasīt vairāk

Interesantas idejas, ko var izveidot no betona maisījuma

Foto: Shutterstock

Noteikti būsi pamanījis mājlietu veikalos dažādus interjera aksesuārus un pat praktiskas lietas, kas izgatavotas no betona. Tās var būt vāzes, trauki un pat dārza dekori, atliek tikai smelties iedvesmu un atdarināt ko līdzīgu vai izdomāt pašam, kā vēl izmantot šo materiālu.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!