Foto: Shutterstock
Ja no narcišu, hiacinšu un citu sīpolpuķu audzēšanas tevi attur domas no izbārstītas augsnes, izmanto ideju par šo augu audzēšanu ūdenī. Ne grama no smiltīm, taču pavasara aromāts neliks vilties!

Ar ko jānodrošinās?

Lai izaudzētu kādu sīpolpuķi ūdenī, tev nepieciešams kāds piemērots trauks, vēlams no caurspīdīga stikla. Tā kā hiacintēm patīk augt vienai pie otras, tad vari izmantot kādu lielāku trauku un izkārtot vairākus sīpolus līdzās. Vari likt pa vienam sīpolam glāzē, kurā ieliets ūdens un ļaut tām augt atsevišķi. Narcises pašas par sevi izskatīsies labāk, ja tās būs iestādītas vairākas vienā traukā, nevis pa vienai. Lai sīpoli būtu stabilāki un tie nepeldētu ūdenī, apakšā izkārto akmeņus – tie būs kā balsti un pildīs arī dekoratīvu funkciju.

Kas jāievēro?

Ja audzē sīpolpuķi ūdenī, svarīgi ievērot, lai sīpola saknes daļa būtu ūdenī, bet pats sīpols nebūtu pilnībā noklāts ar ūdeni, vismaz ne sākumā, kad tas nav izplaucis. Gadījumā, ja sīpols būs pārāk daudz aptverts ar ūdeni, tas var sākt pūt. Ja nav piemērots trauks, kurā ielikt sīpolu  atbilstoši, izmanto akmeņus. 

Traukam ir jābūt pietiekami dziļam, lai tajā būtu vietas sīpola saknēm, kas ar laiku parādīsies arvien vairāk.

Ūdens ir regulāri jāmaina, lai tas nesāktu duļķoties un veidot nogulsnes. Maini ūdeni vismaz ik pēc 2-3 dienām.

Video pamācība:


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!