Pakistānas tiesa ceturtdien atzina par vainīgu 100 bērnu slepkavībā Džavedu Ikbalu un piesprieda viņam nāvessodu, kas jāizpilda tikpat briesmīgi, kā viņš nogalināja bērnus.
Tiesnesis Allāhs Bašs Randža nolēma, ka slepkava janožņaudz un viņa līķis jāsagriež 100 gabaliņos un tie jāizšķīdina skābē viņa nogalināto bērnu vecāku acu priekšā.

Tiesa piesprieda nāvessodu arī vienam no Ikbala līdzzinātājiem, bet abi pārējie saņēma 14 gadu cietumsodu.

38 gadus vecais Ikbals pērn paziņoja policijai, ka noslepkavojis 100 bērnus un izšķīdinājis viņu līķus skābē savā mājā Lahorā.

Viņš apgalvoja, ka šīs slepkavības izdarījis aiz atriebības par to, ka agrāk ticis arestēts par vardarbību pret bērniem un policija slikti izturējusies pret viņu.

Ziņa par šīm slepkavībām satrieca Pakistānu, bet Ikbals vēlāk atsauca savu atzīšanos un sacīja, ka to izgudrojis, lai kļūtu slavens.

Izmeklēšanā tika iztaujāti 105 liecinieki, to skaitā 73 no pazudušo bērnu radiniekiem, bet tiesu medicīnas dati bija nepilnīgi.

Policija sākotnēji paziņoja, ka ir atradusi Ikbala mājā tikai triju bērnu sadalījušos līķus, bet šīs mirstīgās atliekas vēlāk tika atzītas par dzīvnieku kauliem.

Viņa mājā tika atrasti arī vairāki saiņi ar bērnu drēbēm un apaviem, kā arī albums ar zēnu fotogrāfijām un asinis stindzinoša dienasgrāmata.

Kāds vīrietis, kuru turēja aizdomās par skābes piegādāšanu Ikbalam, izdarīja pašnāvību, izlecot pa policijas iecirkņa trešā stāva logu. Pēc šīs pašnāvības tika atbrīvoti no amatiem divi augsta ranga policijas virsnieki.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!