Foto: PantherMedia/Scanpix

11 ASV miljardieri otrdien pievienojās solījumam ziedot vismaz pusi savas bagātības labdarībai, kura iniciatori ir investors Vorens Bafets un programmatūras kompānijas "Microsoft" dibinātājs Bils Geitss.

Kampaņa "Došanas solījums" ("Giving Pledge") tika uzsākta 2010.gada jūnija vidū, lai pārliecinātu ASV miljardierus dzīves laikā vai pēc nāves ziedot vismaz pusi savas bagātības labdarībai, un pirmie to apsolīja Bafets un Geitss. Tagad šai kampaņai pievienojušies pavisam 92 miljardieri.

Starp visjaunākajiem kampaņas dalībniekiem ir kompānijas "Netflix" vadītājs Rīds Heistingss, kompānijas "Intel" līdzdibinātājs Gordons Mūrs un Kanādā dzimušais kompānijas "Seagram Co." bijušais vadītājs Čārlzs Bronfmens.

Otrdien šo solījumu deva arī Indijā dzimušais kompānijas "5-hour Energy" dibinātājs Manodžs Bhargava, kompānijas "Quicken Loans" dibinātājs un direktoru padomes priekšsēdētājs Dens Gilberts, kā arī citu kompāniju dibinātāji, vadītāji vai direktoru padomju priekšsēdētāji.

Kampaņai jau pirms tam pievienojās tādas slavenības kā telekanāla CNN dibinātājs Teds Tērners, Ņujorkas mērs Maikls Blūmbergs, kompānijas "Oracle" līdzdibinātājs Lerijs Elisons un Holivudas kinorežisors Džordžs Lūkass.

Šis solījums ir morāla apņemšanās, nevis juridisks līgums. Kopš 2008.gada finanšu krīzes ASV sabiedrība un politiķi ir nelabvēlīgi noskaņoti pret miljardieriem, un šis solījums var uzlabot viņu tēlu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!