Foto: PantherMedia/Scanpix

Centrālās Krievijas lielāko ūdens artēriju – Volgas upi pēdējās divās desmitgadēs izdevies attīrīt no gandrīz trīs ceturtdaļām tajā nogrimušo kuģu. Šo gadu laikā no upes dzelmes ir izcelti 1643 kuģi, atsaucoties uz Volgas starpreģionu dabas aizsardzības prokurores Veras Soldatovas teikto, ceturtdien vēsta aģentūra "Itar-Tass".

Kuģi izcelti sistemātisku darbu ietvaros, lai novērstu Volgas un to pieteku piesārņojumu nogrimušo kuģu dēļ. Sākotnēji tika uzskatīts, ka Volgas dzelmē atrodas aptuveni 800 kuteri, baržas, kuģi un citi peldlīdzekļi, bet pārskatot statistikas datus visos pievolgas reģionos, to skaits palielinājies līdz diviem tūkstošiem.

"Pašlaik nogrimuši ir vēl 530 peldlīdzekļi. Problēma slēpjas tajā, ka 96% no tiem iz bezsaimnieka. Tas nopietni apgrūtina tādu kuģu izcelšanu," stāsta Soldatova.

Izeja būtu meklējama reģionālu mērķprogrammu radīšanā, ko iniciē dabas aizsardzības prokuratūra, uzskata Soldatova. Tatarstānā, sadarbojoties dabas aizsardzības prokuratūrai un reģionālajai valdībai, ir izveidota šāda mērķprogramma, kuras ietvaros jau izcelti 33 no 134 reģionā nogrimušajiem kuģiem, pastāstīja prokurore. Starp reģionā nogrimušajiem peldlīdzekļiem ir 53 baržas, 22 tvaikoņi, 2 peldošie celtņi un citi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!