Pēc otrdienas vakarā notikušā trīs pašnāvnieku uzbrukuma Stambulas Ataturka lidostā, izmeklētāji secinājuši, ka pagaidām visas pazīmes liecina, ka teroraktu organizējis teroristu grupējums "Daesh", raksta "Independent".

Turcijas premjers Binali Jildirims, balstoties uz izmeklētāju sniegto informāciju, medijiem norādījis, ka visas pazīmes liecina, ka teroraktu rīkojis "Daesh". Uzbrucēji lidostā ieradušies ar taksometru, un uzbrukums paveikts vēl pirms zonas, kur nepieciešams iziet drošības pārbaudes.

Trīs savstarpēji koordinēti uzbrucēji ar automātiskajiem ieročiem "AK-47" sākotnēji šāva uz lidostā esošajiem pasažieriem, bet pēc tam uzspridzinājās.

Novērošanas kameru ierakstos redzami divi no trim sprādzieniem. Viens no tiem noticis pēc tam, kad policisti šāvuši uzbrucēja virzienā un ievainojuši viņu. Trešais uzbrucējs uzspridzinājās ārpus lidostas ēkas esošajā automašīnu stāvlaukumā. Lai gan Turcijas medijos publicētas neapstiprinātas ziņas par ceturto uzbrucēju, kuram izdevies aizbēgt, premjers norāda, ka tam pagaidām nav atrasti pierādījumi.

Oficiāli apstiprināta 41 cilvēka nāve, bet 239 esot ievainoti. Amatpersonas norāda, ka traģēdijā bojāgājušos skaits varētu sasniegt pat 50 cilvēkus.

Mirušo vidū ir arī ārvalstnieki, tostarp vismaz viens irānis un vien ukrainis. "Šis uzbrukums kārtējo reizi apliecina, ka terorisms ir globāls drauds. Šis ir šausmīgs plānots uzbrukums, lai ciestu nevainīgi cilvēki," norādījis premjerministrs. Viņš arī paziņojis, ka izmeklēšana vēl turpināsies.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!