Foto: Reuters/Scanpix

82% Krimas iedzīvotāju pilnībā atbalsta pussalas aneksiju un iekļaušanu Krievijas sastāvā, atsaucoties uz kompānijas "Gfk Ukraina" aptaujas datiem vēsta "Ukrainskaja Pravda".

No aptaujātajiem 11% sacījuši, ka drīzāk atbalsta pievienošanos Krievijai, savukārt 4% ir pret to.

Iespējamību, ka sāksies izvērsts karš starp Ukrainu un Krieviju, pieļauj 14% Krimas iedzīvotāju, bet 74% netic šādam pavērsienam.

Puse aptaujāto apgalvojuši, ka viņu materiālais stāvoklis pēdējā gada laikā ir uzlabojies, no tiem 21% atzinuši, ka būtiski uzlabojies. 35% norādījuši, ka tas nav mainījies, bet 13% - pasliktinājies.

Jautāti par problēmām, kas visvairāk uztrauc, 42% Krimas iedzīvotāju nosauca konfliktu Ukrainas austrumos, 40% - inflāciju, 22% - Krimas transporta blokādi. Starp citām problēmām minēts naudas trūkums, bezdarbs, sankcijas u.c.

80% pussalas iedzīvotāju atzinuši, ka neuzticas Ukrainas mediju sniegtajai informācijai, no tiem 45% neuzticas pilnībā, bet uzticību pauduši tikai 5% aptaujāto.

Aptauja veikta no 16. līdz 22.janvārim, aptaujājot 800 cilvēkus ar telefona intervijas metodi. Ar pilnu tās versiju var iepazīties šeit.

Jau ziņots, ka aptuveni puse Krievijas iedzīvotāju Ukrainā notiekošo uzskata par pilsoņu karu, bet lielākā daļa baidās no atklātas karadarbības starp Kijevu un Maskavu, atsaucoties uz VTSIOM aptaujas centra sniegtajiem datiem, vēsta Kremļa finansētā raidsabiedrība RT.

Kā zināms, Krievija pagājušā gada februāra beigās okupēja Ukrainai piederošo Krimas pussalu, bet martā to anektēja. Starptautiskā sabiedrība nosodījusi Krimas okupāciju un tās aneksiju neatzīst.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!