Foto: AP/Scanpix

Ēģiptes lidsabiedrības "Egyptair" pasažieru lidmašīnas nolaupītājam Seifam Eldinam Mustafam, kurš marta beigās solīja uzspridzināt lidmašīnu, draud nāves briesmas, ja viņu izdos Ēģiptei, atsaucoties uz viņa advokāta pausto, ceturtdien ziņo britu raidsabiedrība "Sky News".

Ar šādiem apgalvojumiem advokāts Robertos Brahimis nācis klajā tiesas sēdē, kas notika Kiprā.

Mustafs advokātam esot sacījis, ka laikā, kad viņš atradies pagaidu apcietinājumā Ēģiptē, viņš ticis spīdzināts, informē "Sky News".

Tāpat advokāts norādījis, ka viņa klientam esot bailes, ka viņš nesaņems taisnīgu tiesu. Mustafs izteicis bažas, ka pret viņu atkal slikti izturēsies. Viņš arī norādījis, ka savu politisko uzskatu dēļ viņu varot arī nogalināt, vēsta "Sky News'.

Jau ziņots, ka 29. martā Kiprā no rīta nosēdusies nolaupīta Ēģiptes lidsabiedrības "Egyptair" pasažieru lidmašīna ar vairākiem desmitiem pasažieru uz klāja. Pēc vairāku stundu pārrunām visi cilvēki atbrīvoti un lidaparāta nolaupītājs arestēts.

Ēģiptes iekšzemes reisa "Airbus A320" lidmašīna pacēlusies Aleksandrijā, un tai bija jādodas uz galvaspilsētu Kairu.

Nolaupītājs, kurš apgalvojis, ka viņam ir spridzekļu josta, pavēlējis ekipāžai lidot uz Kipru un lidaparāts nosēdies Larnakas lidostā. Pēc tam uzbrucējs visus pasažierus atbrīvojis, par ķīlniekiem paturot vien četrus ārzemniekus un apkalpi.

Amatpersonas apšaubīja, ka nolaupītājam patiešām varētu būt bijušas īstas sprāgstvielas, ziņoja "The Independent". Pēc incidenta amatpersonas apstiprināja, ka sprāgstvielu josta nav bijusi īsta.

Nolaupītājs, "šķiet, ir iemīlējies", aģentūrai AP pastāstījusi kāda Kipras amatpersona. Vīrietis pārrunu veicējiem atklājis sievietes vārdu un palūdzis nodot viņai vēsti.

Kipras amatpersonas noliedz, ka notikušais būtu terorakts. Bet izskanēja arī ziņas, ka viņš pieprasījis atbrīvot politieslodzītos Ēģiptē.

Lidmašīnā sākotnēji esot atradies 81 cilvēks, vēsta vairāki mediji, taču, atsaucoties uz Aleksandrijas lidostas amatpersonu, BBC ziņo par mazāku pasažieru skaitu. Pēc viņu informācijas lidaparātā atradušies astoņi amerikāņi, četri briti, četri nīderlandieši, divi beļģi, viens itālis un 30 ēģiptieši.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!