Foto: Reuters/Scanpix

ASV bojāgājušo karavīru skaits 11 gadus ilgās operācijas laikā Afganistānā ir sasniedzis 2000 cilvēkus, vēsta radio ”Brīvā Eiropa”.

Apaļais skaitlis sasniegts sestdien vakarā, kad afgāņu kolēģa, vai nemiernieku uzbrukumā Vardakas provincē gājis bojā ASV karavīrs un civilais līguma darbinieks. Afgāņu kolēģu, vai to rindās iefiltrējušos ”Taliban” biedru uzbrukumos šogad bojā gājuši jau 52 NATO vadīto Starptautisko Drošības atbalsta spēku (ISAF) karavīri.

Pirmdien Houstas pilsētā noticis spridzinātāja – pašnāvnieka uzbrukums, kurā bojā gājuši trīs NATO karavīri, kuru tautība nav atklāta, bet šajā reģionā ir izvietoti ASV spēki, norādīja BBC.

Jau vēstīts, ka starptautiskie spēki jau pērn sāka nodot atbildību par drošību afgāņu rokās vairākās provincēs, bet pilnīga starptautisko spēku izvešana no Afganistānas paredzēta līdz 2014.gada beigām.

NATO vadīto starptautisko spēku ISAF kontingents tika izveidots 2001. gada decembrī pēc tam, kad pēc 2001.gada 11.septembra terora aktiem ar ASV militāro atbalstu Afganistānā tika gāzts talibu režīms.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!