Foto: Reuters/Scanpix

Septiņi ASV karavīri sestdien ievainoti Afganistānas karavīra sarīkotā uzbrukumā militārajā bāzē laikā, kad ASV gatavojas palielināt savu karavīru skaitu šajā valstī.

Apšaude netālu no Mazarišarifas Afganistānas ziemeļos esošajā bāzē "Camp Shaheen" bija otrais incidents šonedēļ, kad afgāņu karavīri pavērš ieroci pret saviem starptautiskajiem kolēģiem.

"Septiņi ASV karavīri ir ievainoti un nogādāti uz ārstēšanu," lasāms ASV vadīto NATO spēku paziņojumā mikroemuāru vietnē "Twitter". Tajā piebilsts, ka par notikušo sākta izmeklēšana.

Militārā koalīcija iepriekš bija paziņojusi, ka incidentā gājis bojā viens afgāņu karavīrs un vēl viens ir ievainots.

Islāmistu kaujinieku grupējums "Taliban" neatzina savu tiešu iesaisti uzbrukumā, vien uzteica "patriotisko afgāņu karavīru" par uzbrukuma sarīkošanu.

Pirms nepilnas nedēļas incidentā Nangarhāras provincē afgāņu desantnieks nogalināja trīs ASV karavīrus un vienu ievainoja. Atbildību par šo uzbrukumu uzņēmās "Taliban".

"Camp Shaheen" ir Afganistānas armijas 209. pulka štābs, kur aprīlī "Taliban" uzbrukumā, kaujiniekiem maskējoties armijas formastērpos un izmantojot pašnāvnieku spridzinātāju vestes, gāja bojā 150 afgāņu armijas karavīri.

Jau vēstīts, ka ASV prezidenta Donalda Trampa administrācijas amatpersona anonīmi atklāja, ka ASV Aizsardzības ministrija nosūtīs uz Afganistānu vēl gandrīz 4000 karavīru.

Ar papildu karavīru nosūtīšanu ASV cer iziet no strupceļa 2001. gadā uzsāktajā karā pret Afganistānas islāma nemiernieku grupējumu "Taliban". Tas būs lielākais amerikāņu karavīru skaits, kāds līdz šim nosūtīts Trampa prezidentūras laikā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!